ABD Dışişleri Bakanı Rubio ve Filipinli Mevkidaşıyla Önemli Görüşme
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, 61. Münih Güvenlik Konferansı (MSC 2025) kapsamında Filipinler Dışişleri Bakanı Enrique Manalo ile bir araya geldi. Görüşmenin ana gündem maddeleri arasında, iki ülke arasındaki ittifakın güçlendirilmesi ve derinleştirilmesine yönelik adımlar yer aldı.
İttifak ve İşbirliği Vurgusu
ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Rubio, bu toplantıda ABD'nin Filipinler ile olan ilişkilerine olan bağlılığını bir kez daha vurguladı. Bakanların, özellikle Çin'in Güney Çin Denizindeki faaliyetlerini ele alma konusundaki işbirliğini de tartıştığı ifade edildi.
Ekonomik İşbirliği ve Altyapı Projeleri
Görüşmede, sivil nükleer işbirliği, altyapı, kritik madenler, bilgi teknolojisi ve enerji alanlarında ekonomik işbirliğinin artırılması konuları da gündeme geldi. Bu başlıkların, iki ülkenin stratejik ilişkisinin daha da güçlenmesine katkı sağlaması bekleniyor.