DOLAR
42,73 -0,03%
EURO
50,19 0,02%
ALTIN
5.941,81 0,31%
BITCOIN
3.732.657,79 -1,48%

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İsrail Başbakanı Netanyahu ile Görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, Netanyahu ile telefon görüşmesinde ABD'nin İsrail'e desteğinin öncelikli olduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 05.03.2025 01:26
Güncelleme Tarihi: 05.03.2025 01:26

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İsrail Başbakanı Netanyahu ile Görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, ABD'nin İsrail'e verdiği desteğin büyük bir öncelik taşıdığını ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Rubio, Netanyahu ile yaptığı görüşmede, İsrail'e sağlanacak yaklaşık 4 milyar dolarlık askeri yardımın hızlandırılması ile ilgili son gelişmelere de değindi.

Rubio, tüm esirlerin serbest bırakılması ve Gazze'de ateşkesin uzatılması için, Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ile işbirliğine yönelik Netanyahu'ya teşekkür etti. Ayrıca, İran kaynaklı tehditlerin ele alınması ve bölgesel istikrarın sağlanması için koordinasyon beklentisini dile getirdi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı