ABD'de petrol sondaj kulesi sayısı 26 Eylül-3 Ekim haftasında 2 azalarak 422 oldu
Petrol sahası hizmetleri şirketi Baker Hughes'un haftalık verileri yayımlandı. Buna göre, ülkedeki petrol sondaj kulesi sayısı 26 Eylül-3 Ekim haftasında bir önceki haftaya göre 2 azalarak 422'ye geriledi.
Veriler, sondaj kulesi sayısının son bir yılda toplam 57 azaldığını gösteriyor; bu, sektörün yıllık bazdaki düşüş eğilimini işaret ediyor.
Petrol fiyatları
Brent petrolün varil fiyatı perşembe gününü 64,11 dolardan kapatırken, cuma gününü 64,53 dolar seviyesinde tamamladı.
Batı Teksas (WTI) tipi ham petrolün varil fiyatı ise perşembe gününü 60,48 dolar seviyesinde tamamlamış; cuma gününü 60,88 dolar düzeyinde kapattı.
Haftalık sondaj kulesi sayısındaki sınırlı azalışın üretim ve piyasa dinamikleri üzerindeki etkisi, bölgesel üretim koşulları ve maliyet yapısına göre farklılık gösterebilir.