Abant Gölü Milli Parkı'nda köy inisiyatifiyle doğal kayak alanı
Bolu'nun doğa harikası Abant Gölü Milli Parkı, yarıyıl tatilinde artan ziyaretçi yoğunluğuyla hareketlenirken Örencik köyü sakinleri park girişindeki dik yamaçları kendi imkanlarıyla doğal bir kayak alanına dönüştürdü. Bölgedeki kar yağışını değerlendiren köylüler, hazırladıkları rampalar ve ekipmanlarla tatilcilere alternatif bir kar eğlencesi sundu.
Şambrellerle kar keyfi
Köylüler tarafından hazırlanan noktalardan şambrellerle kayma etkinliği, her yaştan ziyaretçinin ilgisini çekti. Ailelerin ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği alanda, tatilciler doğrudan doğal zeminde kayarak renkli görüntüler oluşturdu. Etkinlik, kısa sürede bölgenin sömestr programı içinde dikkat çeken bir aktivite haline geldi.
Yerel organizasyon ve hizmet
Örencik köyü sakinlerinden Tayfun Türe, yapılan organizasyonun profesyonel merkezleri aratmadığını vurguladı. Türe, "Abant’ta bir sömestr tatilimiz daha başladı. Gelen misafirlerimize hizmet vermeye devam ediyoruz. Burada şu an 30 kişiyle çalışıyoruz. Kar kalitesi ve ortam çok güzel. İddia ediyorum; Uludağ’da bu kadar kar yoktur" ifadelerini kullandı.
Bu tür yerel inisiyatifler, bölgede turizme hareketlilik kazandırırken köy ekonomisine doğrudan katkı sağlıyor ve ziyaretçilere erişilebilir, doğal bir kar deneyimi sunuyor. Öencik köyünün uygulaması, sömestr döneminde alternatif ve düşük maliyetli eğlence arayan aileler için öne çıkan bir seçenek oldu.
BOLU’NUN DOĞA HARİKASI ABANT GÖLÜ MİLLİ PARKI’NDA SÖMESTR HAREKETLİLİĞİ YAŞANIRKEN, ÖRENCİK KÖYÜ SAKİNLERİ YAMAÇLARI ADETA KAYAK MERKEZİNE ÇEVİRDİ. ŞAMBRELLERLE KAYARAK KARIN TADINI ÇIKARAN TATİLCİLER RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTURURKEN, KÖY SAKİNLERİ "ULUDAĞ'DA BU KADAR KAR YOKTUR" DEDİ.