372 Bahçeşehir Koleji öğrencisinin 1.448 uluslararası üniversite kabulü

Bahçeşehir Koleji'nden 372 öğrenci, Harvard, Stanford ve Princeton dahil olmak üzere toplam 1.448 uluslararası kabul aldı; başarı İstanbul'daki buluşmada kutlandı.

Yayın Tarihi: 13.05.2026 10:29
Güncelleme Tarihi: 13.05.2026 10:35

372 Bahçeşehir Koleji öğrencisinin 1.448 uluslararası üniversite kabulü

Bahçeşehir Koleji öğrencilerinden uluslararası başarı: 1.448 kabul

Bahçeşehir Koleji'nin Türkiye genelindeki kampüslerinde eğitim gören 372 öğrenci, dünyanın prestijli üniversitelerinden toplam 1.448 kabulHarvard University, Stanford University ve Princeton University gibi dünya çapında tanınan üniversiteler bulunuyor.

Başarı kutlaması ve katılımcılar

Başarı, İstanbul'da Bahçeşehir Üniversitesi Güney Kampüs Convention Center'de düzenlenen 'Yurt Dışı Kabul Buluşması' etkinliğinde değerlendirildi. Etkinliğe Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Koleji Kurucusu ve İcra Kurulu Üyesi Semra Yücel, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Dr. Özlem Koç, genel müdür yardımcıları ile okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

Okul yönetiminin değerlendirmeleri

BUEK Başkanı Enver Yücel, öğrencilerin dünyanın saygın üniversitelerinden kabul almasının gurur verici olduğunu belirterek, 'Bu üniversitelerin hepsini tek tek gezdim. "Burada da bizim çocuklarımız okusun" dedim' ifadelerini kullandı. Yücel, öğrencilerin birbiriyle iletişim ve dayanışma içinde olmalarının önemine vurgu yaparak, network oluşturmanın akademik başarı kadar değerli olduğunu söyledi ve öğrencilerden Bahçeşehir ailesiyle bağlarını koparmamalarını istedi.

Bahçeşehir Koleji Kurucusu ve İcra Kurulu Üyesi Semra Yücel, okulun ilk yıllarındaki tek bir MIT tam burslu kabulünden bugün yüzlerce öğrencinin dünyanın önde gelen üniversitelerine yerleşmesine uzanan sürece dikkat çekti. Yücel, 'Arkanızda koskoca bir Bahçeşehir Koleji ailesi var' diyerek mezunların daha sonraki öğrencilere destek olmasının önemini vurguladı.

Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Dr. Özlem Koç ise, Türkiye genelinden 400'ün üzerinde öğrenciyle ilgili beyanlara atıfta bulunarak, öğrencilerin Stanford, Harvard, Princeton, Imperial College London, Brown University ve University of Toronto gibi kurumlara kabul edilmelerinin kurum için büyük gurur kaynağı olduğunu söyledi. Koç, gençlerin bilim temelli, milli ve evrensel değerlerle yetiştirildiğini ve 'Türkiye'nin geleceğini yetiştirdiklerini' ifade etti.

Öğrenci hikayeleri ve hedefler

Öğrencilerden örnekler, elde edilen kabulün arkasındaki çalışmayı ve amaçları ortaya koydu. Bahçeşehir Koleji Nakkaştepe 50. Yıl Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi Doruk Çağlı, Harvard University kabulü için dört yıl boyunca projeler ve yarışmalara katıldığını, dünyanın büyük liseler arası robotik yarışmalarından FRC'ye dahil olduğunu, MIT bünyesindeki RSI programında araştırma yapıp tez sunduğunu anlattı. Çağlı, burada edindiği bilgiyi Türkiye'ye taşımak istediğini belirtti.

Bahçeşehir Koleji Antalya Konyaaltı Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi Begüm Zeynep Yapıcı, Stanford University kabul sürecinde arkadaşlarıyla iki start-up kurduklarını ve girişimlerinin yatırım aldığını söyledi. Yapıcı, biyolojik laboratuvar çalışmalarına katıldığını ve Türkiye Gönüllüleri Vakfı bünyesinde düzenledikleri STEM atölyeleriyle yaklaşık 3 bin çocuğa eğitim verdiklerini, öğrendiklerini Türkiye'ye taşımak istediğini vurguladı.

Antalya Konyaaltı Fen ve Teknoloji öğrencisi Narin Yüksek ise bu ağustos ayında Princeton University bünyesinde tam burslu eğitimine başlayacağını belirtti. Yüksek, nükleer fizik alanında çalışmalar yürüttüğünü, International Youth Nuclear Congress burs komitesinde yer aldığını ve araştırmalarını MIT Plasma Science and Fusion Center'da sürdürdüğünü açıkladı. Amacı, Türkiye'de nükleer enerji eğitiminin yaygınlaşmasına katkı sunmak ve ülkeyi uluslararası platformlarda temsil etmeye devam etmek olduğunu söyledi.

Bahçeşehir Koleji'nin bildirdiği bu kabul dalgası, okulun uluslararası yerleştirme süreçlerindeki artan başarısını ve öğrencilerin bilim, teknoloji ve girişimcilik alanlarındaki etkinliğini ortaya koyuyor. Etkinlikteki vurgular, hem bireysel akademik başarının hem de mezunlar arasındaki dayanışmanın gelecekteki etkilerine odaklandı.

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ’NİN TÜRKİYE GENELİNDEKİ KAMPÜSLERİNDE EĞİTİM GÖREN 372 ÖĞRENCİ, DÜNYANIN EN...

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ’NİN TÜRKİYE GENELİNDEKİ KAMPÜSLERİNDE EĞİTİM GÖREN 372 ÖĞRENCİ, DÜNYANIN EN PRESTİJLİ ÜNİVERSİTELERİNDEN BİN 448 KABUL ALARAK ÖNEMLİ BİR BAŞARIYA İMZA ATTI. HARVARD, STANFORD VE PRİNCETON GİBİ ÜNİVERSİTELERDEN KABUL ALAN ÖĞRENCİLER, AİLELERİ VE ÖĞRETMENLERİNE BÜYÜK GURUR YAŞATTI.

SEMRA YÜCEL, ENVER YÜCEL

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.