3. Konya Mesleki Eğitim İstihdam Fuarı (MEİF’26) 16-17 Haziran’da

Konya'da 16-17 Haziran'da gerçekleşecek 3. Konya Mesleki Eğitim İstihdam Fuarı'nda sanayiciler, meslek lisesi öğrencileri ve iş arayanlar bir araya gelecek; istihdam çadırları ücretsiz.

Yayın Tarihi: 08.06.2026 14:59
Güncelleme Tarihi: 08.06.2026 15:03

3. Konya Mesleki Eğitim İstihdam Fuarı (MEİF’26) 16-17 Haziran’da

MEİF’26 için geri sayım başladı

Konya Sanayi Odası (KSO) öncülüğünde hayata geçirilen Türkiye’nin mesleki eğitim odaklı ilk istihdam fuarı Konya Mesleki Eğitim İstihdam Fuarı (MEİF), bu yıl üçüncü kez düzenleniyor. 16-17 Haziran tarihlerinde Konya Organize Sanayi Bölgesi içindeki Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştirilecek.

Fuar, Konya Valiliği koordinasyonunda; Konya Sanayi Odası, Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Organize Sanayi Bölgesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Birleşmiş Milletler Göç Kuruluşu (IOM) iş birliğinde düzenlenecek.

Fuarın hedefi ve kapsamı

Konya Sanayi Odası ve Konya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mustafa Büyükeğen, fuarda yaklaşık 100’e yakın çadırta sanayicilerin, kurum ve kuruluşların meslek lisesi öğrencileri ve iş arayanlarla buluşacağını söyledi. Fuarın amacı, öğrenciler ile işletmeler arasında doğrudan iletişim sağlayarak nitelikli iş gücünün sanayi ile buluşmasını kolaylaştırmak olarak açıklandı.

Büyükeğen, fuarın önemini şu sözlerle vurguladı: "Üretimin sürdürülebilirliği ve sanayimizin rekabet gücünün artırılması için nitelikli insan kaynağı büyük önem taşıyor. Mesleki eğitim alan gençlerimizi sanayimizle buluşturmak, onların kariyer yolculuklarına yön vermek ve işletmelerimizin ihtiyaç duyduğu insan kaynağına ulaşmasını sağlamak amacıyla Konya Mesleki Eğitim İstihdam Fuarımızı bu yıl üçüncü kez düzenliyoruz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi fuarımızın bu yıl da, gençlerimiz ile firmalarımız arasında istihdam köprüsü oluşturacağına ve güçlü bağlar kurulacağına inanıyoruz. Bu yıl sanayicilerimize istihdam çadırlarını ücretsiz tahsis edeceğiz."

Eşleştirme ve kayıt

Geçmiş yıllarda fuarda öğrenciler ve firmalar arasında yaklaşık 110 bine yakın eşleştirme gerçekleştirildiği belirtiliyor. Bu yıl da firmalar, meslek lisesi öğrencileri ve mezunlarla fuarın uygulaması olan "geleceksende" üzerinden önceden eşleştirilen adaylarla görüşecek.

İş arayanlar ve istihdam açığı bulunan firmaların, https://www.geleceksende.org.tr/ adresinden kayıt yaptırarak fuara katılmaları davet ediliyor.

KSO BAŞKANI MUSTAFA BÜYÜKEĞEN, 16-17 HAZİRAN TARİHLERİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK FUARDA;...

KSO BAŞKANI MUSTAFA BÜYÜKEĞEN, 16-17 HAZİRAN TARİHLERİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK FUARDA; SANAYİCİLERİN, MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ VE MEZUNLARI İLE İŞ ARAYANLARIN AYNI PLATFORMDA BULUŞTURULARAK GÜÇLÜ BİR İSTİHDAM KÖPRÜSÜ KURULACAĞINI SÖYLEDİ.

KONYA SANAYİ ODASI (KSO) ÖNCÜLÜĞÜNDE HAYATA GEÇİRİLEN TÜRKİYE’NİN MESLEKİ EĞİTİM ODAKLI İLK...

Yazar
EDİTÖR

Esra Şimşek

Ben Esra Şimşek, 27 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Finans kategorisinde makro ekonomi ve bankacılık sektörünü analiz ediyorum. Hasan'ın aksine ben daha ciddi, kurumsal ve tamamen verilere dayalı bir yazı stiline sahibim. Piyasa analizleri benim işim.