Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,07%
EURO
34,88 0,06%
ALTIN
2.378,64 -0,26%

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri TBMM'de başladı!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 104’üncü yılı kapsamında kutlamalar başladı.

Yayın Tarihi: 20.04.2024 14:56
Güncelleme Tarihi: 20.04.2024 14:56

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri TBMM'de başladı!

TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, TBMM bahçesinde düzenlenen etkinlikte açılış konuşması yaptı. Yaptığı konuşmada 104 yıl öncesini anan Uzun, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla birlikte tüm şehitlere şükranlarını sundu. 

TBMM binasının başlangıçta çamurdan yapıldığını, ancak 104 yıldır bu binayı ayakta tutan şeyin milletin sevgisi olduğunu söyledi. 85 milyon vatandaşın her birinin bu binada kalbinin attığını söyleyen Talip Uzun, böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. 104 yıl öncesinde de olduğu gibi aynı ruhla ufka bakmak istediklerini belirten Uzun, bu programları icra etmenin ne kadar önemli olduğunu söyledi. Ayrıca hem Çocuk Bayramı olması hem de TBMM’nin açılışını kutlanması için ektinliklerin 4 gün boyunca devam edeceğini aktardı. 

23 nisan

Yarın akşam TBMM bahçesinde 23 Nisan konseri düzenleyeceklerini aktaran Uzun, milletvekili Yücel Arzen’in bestelediği 23 Nisan marşı ve çeşitli eserlerin dinletileceğini kaydetti. Pazartesi günü Türkiye’ni dört bir yanından derece elde etmiş çocukların TBMM’de ağırlanacağını ileten Uzun, her bir çoğul ödül verildikten sonra Meclis Genel Kurulu’na gireceklerini ekledi. Burada çocukların kendi alanlarında konuşma yapacaklarını belirten Uzun, daha sonra çocuk Meclis Başkanı’nın bildiri yayımlayacağını ve bu bildirinin de tüm dünyaya ilan edileceğini kaydetti. 

Geçtiğimiz yıl deprem, önceki yıl da pandemi nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın sönük geçtiğini, bu yıl ise TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un eski görkemli ruha uygun bir şekilde bayramın kutlanmasını talimat ettiğini söyledi ve şunları ekledi: 

23 nisan çocuk bayramı

“… Ama bu yıl TBMM Başkanımız Numan Kurtulmuş'un 23 Nisan'ı eski görkemli, ruhuna uygun bir şekilde idrak etmemiz talimatı doğrultusunda tüm paydaşlarımızın desteğiyle bu programları başlatmış bulunuyoruz."