Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

2024 emekli maaş zammından o sosyal destek de nasibini aldı! Dul ve Yetim Maaşı ne kadar oldu?

Emekli maaş zammı katsayısınca zamlanan Dul ve Yetim aylığı da bu oran hesaplamalarınca zamlanacak. Peki Dul ve Yetim aylığı ne kadar olacak?

Yayın Tarihi: 17.01.2024 08:19
Güncelleme Tarihi: 17.01.2024 08:19

2024 emekli maaş zammından o sosyal destek de nasibini aldı! Dul ve Yetim Maaşı ne kadar oldu?

Emekli maaş zammının da açıklanması sonrasında ülke genelinde özel sektör haricinde tüm belirsizlikler ortadan kalktı. İlk asgari ücret zammı akabinde memur maaşının belirlenmesi ile emekli maaşı ve emekli maaş zammı oranında zamlanacak olan destek ödemelerinin ne kadar olacağı konusu için açıklama merakla beklenmekteydi. Geçtiğimiz gün düzenlenen Kabine Toplantısı akabinde Erdoğan emekli zammı ile alakalı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada emekliye enflasyona ek olarak yüzde 5 refah payı ekleneceği belirtilirken, bu kapsamda emekli maaşlarına yüzde 42.6 zam yapılacağı açıklandı. Emekli maaş zammı katsayısınca zamlanan Dul ve Yetim aylığı da bu oran hesaplamalarınca zamlanacak. Peki Dul ve Yetim aylığı ne kadar olacak?

TL

Yapılan zam açıklamaları akabinde Dul ve yetim aylığı alanların maaşları kaç TL oldu sorusunun yanıtı şu sıralar merakla araştırılıyor. Hayatını kaybeden SGK'lının geride kalan eşine ve çocuklarına sağlanan dul ve yetim maaşı da zamlandı. Emekli maaşının yüzdesine göre ödenen Dul ve Yetim Maaşı bu kapsamda emekli zammı oranında artış göstermekte ve dul ve yetimin yüzde hak sahipliğine göre yeni ödeme tutarı şekillenmekte.

DUL VE YETİM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Geçtiğimiz gün emekli maaş zammı açıklaması yapan Erdoğan, milletimizin refahının artması adına her türlü kapasiteyi zorladıklarını belirtti. Gerek emekliyi gerekse de çalışanı enflasyon karşısında ezdirmeyeceklerini belirten Erdoğan, emekliye enflasyon rakamına ek refah payı olarak yüzde 5 artı zam verdiklerini belirtti. Belirtilen bu rakamlarda emeklinin toplam zam oranı yüzde 42,6'ya yükselmiş oldu. Dul ve Yetim maaşı da bu kapsamda zamlandı.

Yapılan hesaplamalarda yüzde 75 oranında dul ve yetim aylığı alan bir kişi 7 bin 500 TL, yüzde 50 oranında hissesi olanlara 5 bin lira, yüzde 25 oranında hissesi olan kişilere ise 2 bin 500 TL seviyesinde maaş alabilecek