2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Ardından Yeni Döneme Merhaba

Yeni eğitim öğretim yılı Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar'da coşkuyla karşılandı.

Yayın Tarihi: 09.09.2024 16:00
Güncelleme Tarihi: 09.09.2024 16:00

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Ardından Yeni Döneme Merhaba

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar'da 2024-2025 eğitim öğretim dönemi için çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Konya'da Coşkulu Tören

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Atatürk Anıtı'na çelenk sunarak saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu.

Vali Vahdettin Özkan, Ahmet Haşhaş İlkokulu'ndaki törende, bugünün öğrenciler için bir bayram havasında geçmesini vurguladı. Özkan, "Eğitim, geleceğimize güvenle bakmak için en önemli meseledir. Yeni dönem, erdemli değerlere ulaşmış öğrenciler yetiştirsin," dedi.

Müdür Yiğit ise, "Okullarımız, milletimizin hayal ve hedeflerinin şekillendiği mekanlardır," şeklinde konuştu. Ayrıca, törende öğrencilerin şiir okumaları ve halk oyunları gösterileri dikkat çekti.

Afyonkarahisar'da Yeni Okullarla Başlangıç

Afyonkarahisar'da 143 bin öğrenci ve 10 bin öğretmen ders başı yaptı. Kocatepe Parkı'ndaki törende, Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, 19 yeni okulun açılışından bahsetti. Öğrencilerin halk oyunları ve şiir performansları büyük beğeni topladı.

Aksaray ve Karaman'daki Etkinlikler

Aksaray, 2024-2025 eğitim öğretim yılına Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve yerel yöneticilerin katılımıyla başladı. Merkezdeki Gençosman İlkokulu'nda yeni öğrenciler çiçeklerle karşılandı.

Karaman'da ise, 49 bin 703 öğrenci 283 okulda ders başı yaptı. Mümine Hatun Ortaokulu'nda öğrenciler, öğretmenleriyle yeniden buluşmanın mutluluğunu yaşadı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı