Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

20'lisine de 30'lusuna da büyük zam! Zamlar yumurta fiyatlarını da vurdu

Doyuruculuğu ve vitamin deposu olması ile yaşlısından gencine kadar her bireyin vazgeçilmezi olan yumurta fiyatları, raflarda yine artmaya başladı. Maliyet fiyatlarının artışı olan gösterilen artış sebebi sonrasında yumurtanın tane fiyatı 5-6 TL olarak güncellendi.

Yayın Tarihi: 04.03.2024 09:05
Güncelleme Tarihi: 04.03.2024 09:05

20'lisine de 30'lusuna da büyük zam! Zamlar yumurta fiyatlarını da vurdu

Ürün ve hizmetlere yapılan zamlar devam ediyor. 2023 yılı son 6 aylık enflasyon verilerinin yüksek çıkması en çok temel gıda ürünlerine yansırken, mutfakların vazgeçilmezi et ve süt fiyatlarından sonra yumurta fiyatlarına da zam geldi. Raflarda etiketlerin bir gününün bir günü tutmadığ şu günlerde, özellikle Ramazan ayında en çok kullanılan yumurta fiyatları konusunda gelişmeler yaşanıyor. Doyuruculuğu ve vitamin deposu olması ile yaşlısından gencine kadar her bireyin vazgeçilmezi olan yumurta fiyatları, raflarda yine artmaya başladı. Maliyet fiyatlarının artışı olan gösterilen artış sebebi sonrasında yumurtanın tane fiyatı 5-6 TL olarak güncellendi. 

Özellikle yaz mevsiminde başlayan yumurta fiyatlarındaki artış, yeni yıl sonrasında daha da artmaya başlamıştı. Özellikle de son iki ay arasında iyice artış göstermeye başladı. Son olarak güncellenen yumurta fiyatları market çalışanlarının çalışmalarını hızlandırırken, geceden etiket değiştirme  işlemleri tamamlandı. Tanesi geçtiğimiz ay kadar 3TL- 4 TL olarak değişkenlik gösteren yumurta fiyatları raflarda 6 TL'ye satışa konulmaya başladı.

yumurta

30'LU YUMURTA FİYATLARI

Özellikle yeni yıl zamları vatandaşın cebini yormaya devam ediyor. Eskiden koli koli alınan yumurta, artık tane ile alınmaya başladı. Kahvaltıların vazgeçilmezi, yemeklerin, kek ve kurabiyelerin en gerekli olanı yumurta fiyatları koli koli almak devri kapanırken, tane hesabı ile tasarruf edilmeye çalışılıyor. Geçtiğimiz aylarda 65 TL- 75 TL arasında değişen 30'lu koli yumurta fiyatı son zamlar sonrasında 110 TL- 120 TL arasında satılıyor. 

YUMURTADA KREDİ KARTI DÖNEMİ

Pazarlarda yumurta satan esnafın da yaşanan artışa uyum sağlandığı hemn gözler önüne serildi. Öyle ki tane olarak alabilen müşteriye, kredi kartı ile yumurta satış dönemi başladı. Alım gücü düşen vatandaş, eksik tamamlama yolunda kredi kartlarına yönelirken, bu kapsamda artan kredi kartı faizleri de cepleri yormaya devam ediyor.