17 Ekim 2024 Gündem Özeti
Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920
Önemli Görüşmeler ve Etkinlikler
- TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Macaristan Ulusal Meclis Başkanı Laszlo Köver ile bir araya gelecek. Görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenlenecek. Kurtulmuş, ayrıca Macar Ulusal Meclisi Sergi Açılışı ve Türkiye-Macaristan Kültür Yılı çerçevesinde Macar Müzikleri Dinletisi'ne iştirak edecek.
(TBMM/11.30/12.15/13.45/14.30) - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Bağlama Töreni'ne katılacak.
(Ankara/16.00)
Yasama ve Yürütme Faaliyetleri
- Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Aydın Üniversitesi'nin 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katılacak.
(İstanbul/13.00) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi Yerel Paydaş Toplantısı'na katılacak.
(İstanbul/11.00) - Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret edecek, üniversitenin 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni ve 16. Uluslararası MEB Robot Yarışması programına katılacak.
(Erzurum/09.30/10.00/12.30) - Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Kilis’te Valiliği ziyaret ederek Sağlık Yöneticileri Değerlendirme Toplantısı'na katılacak. Sonrasında Gaziantep'te çeşitli ziyaretlerde bulunacak ve Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Derneği 15. Kongresi ile Sağlık Yöneticileri Değerlendirme Toplantısı'na katılacak.
(Kilis/09.30-11.30/Gaziantep/12.30-16.30) - TBMM Genel Kurulu, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile ilgili görüşmelere devam edecek.
(14.00)
Ekonomi ve Finans Gelişmeleri
- Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu'nu ziyaret edecek.
(Ankara/09.30) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Aydın Denizli Otoyolu ile ilgili basın açıklaması yapacak ve Valiliği ile AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.
(Aydın/11.00/12.00/12.30) - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu faiz kararını açıklayacak ve çeşitli ekonomik istatistikleri paylaşacak.
(Ankara/10.00/14.00/14.30) - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, haftalık bankacılık sektörü verilerini açıklayacak.
(Ankara/14.00) - Türkiye İstatistik Kurumu, eylül ayı konut satış istatistiklerini açıklayacak.
(Ankara/10.00)
Dünya Diplomasi Gelişmeleri
- Bir Avrupa Birliği Zirvesi yapılacak.
(Brüksel) - NATO Savunma Bakanları Toplantısı başlayacak.
(Brüksel) - İsrail'in Gazze Şeridi ve Lübnan’a yönelik saldırılarına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.
(Gazze/Kudüs/Beyrut)
Güncel Faaliyetler
- Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Selçuk Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı Açılışı Töreni ve üniversitenin senato toplantısına katılacak.
(Konya/10.00/11.00)
Spor Gelişmeleri
- UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi A Grubu'ndaki ikinci maçında Galatasaray Petrol Ofisi, İtalya'nın Roma takımını ağırlayacak.
(İstanbul/19.45) - THY Avrupa Ligi'nin 4. haftasında, Fenerbahçe Beko, Almanya'nın ALBA Berlin takımıyla karşılaşacak.
(Berlin/20.30) - FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nın ikinci haftasında, Beşiktaş, Portekiz'in Benfica takımını konuk edecek.
(İstanbul/20.00) - Hentbol Kadınlar Süper Lig’in 5. haftası, Bursa Büyükşehir Belediyespor - Armada Praxis Yalıkavak maçıyla tamamlanacak.
(Bursa/18.00)
***
Anadolu Ajansı'nın yayınladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet içerikleri abone olmayanlar tarafından kullanılamaz. Abonelerimizin bu yayınları çoğaltması veya başka kişi ve kuruluşlara aktarması yasaktır. Aykırı davrananlara hukuki işlemler uygulanacaktır.