
Gündem Özeti - 10 Şubat 2025
ANADOLU AJANSI
Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920
Önemli Etkinlikler
- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya'nın Putrajaya Uluslararası Kongre Merkezi'nde Perak Sultanı Nazrin Şah tarafından fahri doktora beratı ile onurlandırılacak. Erdoğan, bu etkinlik çerçevesinde Yeni Yüzyılda Türkiye-Malezya Stratejik İşbirliği toplantısında kamu çalışanları ve üniversite öğrencilerine hitap edecek. (Kuala Lumpur)
- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti genel merkezinde Parti Meclisi toplantısına başkanlık edecek. (Ankara/12.00)
Yasama ve Yürütme Faaliyetleri
- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bayburt Kızılay İl Merkezi Yeni Hizmet Binası Açılış Töreni'ne katılacak, ardından Bayburt Valiliği, Bayburt Belediyesi ve AK Parti Bayburt İl Başkanlığını ziyaret edecek. Sonrasında Gümüşhane Valiliği ve Gümüşhane İl Başkanlığına ziyarette bulunacak. (Bayburt/Gümüşhane)
Ekonomi ve Finans Gelişmeleri
- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu Ortak Toplantısı'na katılacak. (Cenevre)
- Türkiye İstatistik Kurumu, aralık ayına ilişkin sanayi üretim endeksi ve işgücü istatistiklerini, 2024 yılına dair hayvansal üretim istatistiklerini açıklayacak. (Ankara/10.00)
- Hazine, tahvil ihalesi gerçekleştirecek. (Ankara)
Dünya Diplomasi Gündemi
- İsrail ile Hamas arasında Gazze'de yürürlüğe giren ateşkes ve esir takası süreci takip ediliyor. (Gazze/Kudüs)
Spor Etkinlikleri
- Trendyol Süper Lig’in 23. haftası; Trabzonspor-İkas Eyüpspor ve Sipay Bodrum FK-Göztepe karşılaşmalarıyla tamamlanacak. (Trabzon/Muğla/20.00)
- Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 18. haftası, Aliağa Petkimspor-Manisa Basket maçıyla sona erecek. (İzmir/19.00)
- Hentbol Kadınlar Süper Lig’in 15. haftası, Anadolu Üniversitesi-Kırşehir Belediyespor maçıyla tamamlanacak. (Eskişehir/19.00)
Not: Anadolu Ajansı'nın yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.