Seydikemer Zorlar Mahallesi'nde altyapı çalışması başladı
MUSKİ Genel Müdürlüğü, Seydikemer ilçesi Zorlar Mahallesi Çeşmeözü mevkiinde artan içme suyu ihtiyacını karşılamak için mevcut su kaynaklarını iyileştirme ve yeni kaynakları sisteme kazandırma çalışmalarına başladı. Projenin temel amacı, mahallede sıkça yaşanan su kesintileri ve düşük basınç sorunlarını çözmek ve özellikle yüksek kotlardaki şebeke beslemesini güçlendirmektir.
çalışmanın teknik ayrıntıları:
Çalışma kapsamında, geçmişte yüzeysel yöntemlerle oluşturulan ve ekonomik ömrünü tamamlamış iki adet kaptaj yenilenecek; ayrıca iki yeni kaptaj daha sisteme eklenecek. Bu müdahalelerle hatların ve toplama yapılarının standartlarına uygun, daha dayanıklı bir sistem kurulması hedefleniyor. Yapılacak yenileme ve ilave kaptajlarla mahalleye ulaşan su miktarının mevcut saniyede 2 litre seviyesinden saniyede 4 litre seviyesine çıkarılması planlanıyor.
yerel halkın beklentisi ve yetkililerin mesajı:
Mahalle sakinlerinden Mehmet Abarlı, mevcut sistemin geçmişte imece usulüyle oluşturulduğunu hatırlatarak, "Şimdi belediyemizin imkânlarıyla daha modern bir sistem kuruluyor. Suyumuzun daha düzenli şekilde depolara ulaşacak." dedi. Zorlar Mahallesi Muhtarı Süleyman Karaşal ise MUSKİ'ye başvurduklarını ve çalışmaların hızla başladığını belirterek, "Çalışmalar tamamlandığında özellikle yaz aylarında yaşanan su sıkıntılarının azalmasını bekliyoruz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras’a, MUSKİ Genel Müdürü Yılmaz Şengül’e ve sahada görev yapan MUSKİ ekiplerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Projeyle birlikte, sadece anlık su arzının artırılması değil; aynı zamanda uzun vadede şebeke güvenilirliğinin artırılması, depolama ve basınç yönetiminin iyileştirilmesi de amaçlanıyor. Tamamlandığında mahalledeki su kesintileri ve basınç sorunlarının sistematik olarak azalması, özellikle yüksek kotlarda yaşayan vatandaşlar için belirgin bir iyileşme sağlayacak.
MUSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, SEYDİKEMER İLÇESİ ZORLAR MAHALLESİ ÇEŞMEÖZÜ MEVKİİNDE ARTAN İÇME SUYU İHTİYACINI KARŞILAMAK AMACIYLA MEVCUT SU KAYNAKLARINI İYİLEŞTİRME VE YENİ KAYNAKLARI SİSTEME KAZANDIRMA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR.