Zeytinburnu'nda Olayın Detayları
Zeytinburnu'nda bir sürücü, hafriyat tırının önünü kestiği anlarda, sürücüye hakaret ederek camına vurdu. Bu davranış sonucunda, sürücü hakkında 4 bin 392 lira para cezası uygulandı.
Olayın Gelişimi
İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı sivil trafik ekipleri, 10 Ekim'de yaşanan kuvvetli sürüş olayıyla ilgili sosyal medyada paylaşılan görüntüleri incelemeye aldı.
Yapılan araştırmalar sonucu 34 GC 4579 plakalı hafif ticari aracın sürücüsü C.G. olarak tespit edilerek, polis ekiplerince yakalandı.
Cezai İşlem ve Adli Süreç
Sürücü C.G.'ye, Karayolları Trafik Kanunu’na göre iki farklı maddeden ceza kesildi. İlk madde, "görüşü engelleyecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak" iken, ikinci madde ise "zorunlu hallerde taşıt yolu üzerinde bulunan yayaların, trafiği tehlikeye düşürecek davranışlarda bulunması" şeklinde ifade edildi.
C.G., Zeytinburnu Merkezefendi Polis Merkezi’ne teslim edilerek, adli işlem başlatıldı.