DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.850.266,16 0,1%

Zelenskiy, Ukrayna'nın Yeniden İnşası Konferansı'nda Putin'in Barış Önerilerini Reddettiğini Vurguladı

Zelenskiy, İtalya'daki konferansta Putin'in barış önerilerini reddettiğini, Ukrayna'ya destek çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 10.07.2025 14:29
Güncelleme Tarihi: 10.07.2025 14:29

Zelenskiy, Ukrayna'nın Yeniden İnşası Konferansı'nda Putin'in Barış Önerilerini Reddettiğini Vurguladı

Zelenskiy, Ukrayna'nın Yeniden İnşası Konferansı'nda Önemli Açıklamalarda Bulundu

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen Ukrayna'nın Yeniden İnşası Konferansı'nın açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, Rusya'nın tüm barış önerilerini reddettiğini ve şiddeti tırmandırdığını belirtti.

Zelenskiy, Rus ordusunun Ukrayna'ya yönelik yoğun hava saldırılarını sürdürdüğünü vurgulayarak, “Dün gece 700'den fazla İHA ve füze fırlattılar. Bu gece de yaklaşık 400 adet (füze ve İHA)” ifadelerini kullandı. Rusya'nın amacının Ukrayna halkının evlerini terk ederek ülkeden ayrılmaları olduğunu savunan Zelenskiy, bu durumu “terör saldırısı” olarak değerlendirdi.

Devlet Başkanı ayrıca, müttefik ülkelere Ukrayna'da silah üretimi konusunda yatırım çağrısında bulundu. “Tüm ortaklarımızı yatırımlarını artırmaya çağırıyorum. Rusya saldırılarını yoğunlaştırdığında, İHA üretimi için finansman sıkıntısı yaşamamalıyız,” diye konuştu.

Zelenskiy, müttefiklerin Ukrayna’ya sağladığı “F-16” ve “Mirage” tipi savaş uçaklarını anımsatarak, “Ukrayna modern savaş havacılık imkanlarını aldı ve geliştiriyor. Bu büyük bir yardım ve bunu rekor sürede başardık. Başka hiçbir ülke Sovyet uçaklarından F-16 ve Mirage'lara bu kadar hızlı geçiş yapmadı. Yardım eden herkese teşekkür ederiz,” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Ukrayna'nın enerji altyapılarına yatırım yapılması gerektiğinin altını çizen Zelenskiy, “Konferansta 500'den fazla şirket bulunuyor. Toplam değeri 10 milyar avroyu aşan yaklaşık 200 anlaşma imzalanmaya hazır. Tüm bunların eksiksiz şekilde hayata geçirilmesi gerekiyor. Lütfen enerjiye de odaklanalım,” şeklinde konuştu.

Zelenskiy, Rusya’ya zorla kaçırılan Ukraynalı çocukların evlerine geri getirilmesi yönünde çalışmaların sürdürülmesi gerektiğini vurguladı ve Ukrayna'nın kalkınması için “Marshall Planı”na benzer bir plana ihtiyaç duyduklarını kaydetti. “Bunu birlikte geliştirmeliyiz,” dedi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı