Zelenskiy, Diplomatik Çözüm Çağrısı Yaptı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya'nın işgal ettiği toprakları diplomatik yöntemlerle geri almanın önemini vurguladı.

Yayın Tarihi: 02.12.2024 14:30
Güncelleme Tarihi: 02.12.2024 14:30

Zelenskiy, Diplomatik Çözüm Çağrısı Yaptı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya-Ukrayna Savaşı sırasında Moskova'nın ele geçirdiği toprakların geri alınması konusunda diplomatik çözümlerin gerekli olduğunu belirtti. Zelenskiy, Japonya'nın Kyodo ajansına verdiği mülakatta, bu toprakların "güç kullanarak alınmasının zor olacağını" ifade etti.

Zelenskiy, ülkesinin savaşta aldığı desteklerin yetersiz olduğunu dile getirerek, NATO'ya Ukrayna'nın "üyelik görüşmeleri" için davet edilmesi çağrısında bulundu. Ayrıca, Rusya'nın 2014'te yasa dışı ilhak ettiği Kırım ve savaşta ele geçirilen bölgelerin geri alınmasının güç kullanarak değil, diplomatik yollarla mümkün olabileceğinin altını çizdi.

Başkan Zelenskiy, savaşın şu anki durumunun "karmaşık bir döneme" girdiğini vurgularken, bazı şartların kabul edilmesi durumunda Rusya ile müzakerelere hazır olduklarını belirtti.

Kuzey Kore'nin, Ukrayna'ya karşı Rusya'nın yanında savaşması için asker göndermesiyle ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Zelenskiy, bu askerlerin bazılarının öldüğünü ve Kuzey Kore askerlerinin Rus ordusu tarafından eğitim almasının Asya'da büyük sonuçlar doğurabileceğini kaydetti.

Son olarak, Zelenskiy, ABD'nin 47. Başkanı seçilen Donald Trump'ın ve ekibinin Ukrayna konusunda çalıştığını sözlerine ekledi.

Bu İçeriğimiz kaynak olarak Anadolu Ajansını kullanmıştır ve aksiyon.com.tr editör ekibimiz tarafından derlenmiştir.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı