DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.846.870,91 -0,02%

Zelenskiy: ABD'den Karadeniz'de Koşulsuz Ateşkes Bekliyoruz

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Karadeniz'de ateşkes için ABD'nin Rusya'ya baskı yapmasını talep etti.

Yayın Tarihi: 27.03.2025 01:41
Güncelleme Tarihi: 27.03.2025 01:41

Zelenskiy: ABD'den Karadeniz'de Koşulsuz Ateşkes Bekliyoruz

Zelenskiy'nin Açıklamaları

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Karadeniz'de ateşkesin sağlanması için ABD'nin Rusya'ya baskı yapması gerektiğini belirtti. Zelenskiy, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Paris'teki Elysee Sarayı'nda düzenlediği ortak basın toplantısında, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın sona erdirilmesine yönelik Suudi Arabistan'daki görüşmelere değindi.

Ateşkesin Uygulanması

Zelenskiy, Suudi Arabistan'da alınan ateşkes kararlarına rağmen Rusya'nın saldırılarının sürdüğünü kaydetti. Rusya'nın savaşı sürdürmek istediğini savunan Zelenskiy, savaşın gerçekten sona ermesi için daha güçlü ortak adımlar atılması gerektiğini vurguladı. Karadeniz'de ateşkes sağlanmasının elzem olduğunu ifade eden Zelenskiy, bu konuda ABD'den koşulsuz sessizlik (ateşkes) talep ettiklerini açıkladı.

Yaptırımlar ve Askeri Destek

Rusya'nın Karadeniz'de ateşkes sağlanması karşılığında kendisine uygulanan yaptırımları kaldırmayı talep etmesine yönelik bir soruyu yanıtlayan Zelenskiy, Suudi Arabistan'daki görüşmeler sırasında yaptırımlar hakkında herhangi bir müzakere yapılmadığını bildirdi. Ayrıca, Macron ile görüşmesinde, Ukrayna'ya daha fazla Fransız Mirage 2000 jetinin temin edilmesi konusunu ele aldıklarını aktardı.

Güvenlik Garantileri ve Barış Gücü

Zelenskiy, güvenlik garantileri kapsamında yabancı askerlerin Ukrayna'da konuşlanmasının Rus saldırılarını önlemek için önemli olabileceğini kaydetti. Olası bir konuşlanma durumunda, barış güçlerinin görevinin sahadaki durumu kontrol etmek olacağını ifade eden Zelenskiy, hiçbir ülkenin savaşa sürüklenmesini istemediğini belirtti. Paris’te düzenlenecek Ukrayna zirvesinde konuyla ilgili detaylı görüşmeler yapılacağını da sözlerine ekledi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı