Zehirli engerek yılanını eliyle yakalayıp boynuna doladı

Bingöl'ün Solhan ilçesinde Yakup Koçak, bir ısırığı insanı öldürmeye yeten engerek yılanını eliyle yakalayıp boynuna doladı, sonra doğaya bıraktı; başkalarını uyardı.

Yayın Tarihi: 23.06.2026 11:08
Güncelleme Tarihi: 23.06.2026 11:12

Zehirli engerek yılanını eliyle yakalayıp boynuna doladı

Zehirli engerek yılanını eliyle yakalayıp boynuna doladı

Solhan, Bingöl

Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaşayan Yakup Koçak, havaların ısınmasıyla birlikte ortaya çıkan ve bir ısırığı insanı öldürmeye yeten engerek yılanını eliyle yakaladı. Koçak, yılanı boynuna doladıktan sonra görüntülerde soğukkanlı tavırlar sergiledi.

Görüntü sırasında Koçak, vatandaşlara uyarıda bulundu: "sakın benim yaptığımı yapmayın". Koçak, yılanın tehlikesini vurgulamak için de, yöresel ifadesiyle, "Bir ısırığı tahtalı köye gönderir" dedi.

Koçak, bir süre elinde tuttuğu yılanı daha sonra yeniden doğaya bıraktı ve uyarısını sürdürdü.

Zehirli engerek yılanını yakalayıp boynuna doladı: "Benim yaptığımı yapmayın"

Zehirli engerek yılanını yakalayıp boynuna doladı: "Benim yaptığımı yapmayın"

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.