DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.850.582,89 0,09%

Yusuf Tekin: 1 milyon 250 bin öğretmenle ortak çalışma kültürü oluşturuyoruz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ülke Geneli Sınıf/Alan Zümresi Toplantısı'nda 1 milyon 250 bin öğretmenin ortak iradesiyle sorunların aşılabileceğini ve "Öğretmenler Odası" formatını anlattı.

Yayın Tarihi: 24.10.2025 17:36
Güncelleme Tarihi: 24.10.2025 17:36

Yusuf Tekin: 1 milyon 250 bin öğretmenle ortak çalışma kültürü oluşturuyoruz

Yusuf Tekin: 1 milyon 250 bin öğretmenle ortak çalışma kültürü oluşturuyoruz

Ülke Geneli Sınıf/Alan Zümresi Toplantısı'nda bakanın mesajı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ataşehir Zübeyde Hanım Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü'nde düzenlenen, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurulları ve Zümreleri Yönergesi doğrultusunda ikincisi gerçekleştirilen Ülke Geneli Sınıf/Alan Zümresi Toplantısının açılış konuşmasında öğretmenlere teşekkür etti.

Tekin, konuşmasında bakanlığın yapısını ve sahadan beslenen yönetim anlayışını vurgulayarak, "Bugünkü rakamlarla özel okullarla birlikte yaklaşık 1 milyon 250 bin öğretmenimiz var. 1 milyon 250 bin cefakar öğretmen arkadaşımızın hepsi aynı şeyi isterse, üstesinden kalkamayacağımız bir problem yok." ifadelerini kullandı.

Bakan, bakanlık merkez teşkilatından taşraya kadar uzanan bir aile ortamı oluşturma hedefini anlattı: "O zaman öyle bir mekanizma kurmalıyız ki bakanlık makamından başlayıp taşraya kadar aynı amaca yönelen, aynı çabayı gösteren ve birbirinin ne yaptığından haberdar olan bir aile ortamı oluşturmalıyız."

Tekin, kimseye mesleğini öğretmeye çalışmadıklarını belirterek şunları kaydetti: "Biz sadece birlikte çalışmanın, birlikte çalıştığımızda ürettiğimiz şeyin ne kadar bereketli olacağını arkadaşlarımızla paylaşmak istiyoruz." Yaz aylarında gelenek haline getirdikleri ve "Öğretmenler Odası" formatıyla yapılan toplantılar sayesinde yıl içi düzenlemelerin öğretmenlerden gelen geri bildirimlere göre şekillendiğini söyledi.

Bakanlıkta oluşturulan yapı ve süreçlerle ilgili olarak Tekin, öğretmenlerin, idarecilerin ve il müdürlerinin katkısıyla saha temelli bir merkez teşkilatı kurduklarını, Türkiye Maarif Modeli kapsamında illerde zümrelerle görüştüklerini ifade etti ve katkılarından dolayı katılımcılara teşekkür etti.

Toplantı, ülke genelinde 36 branş ve her branştan 5'er il zümre başkanı olmak üzere 250 kişinin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Toplantıda çeşitli konular ele alınarak görüş ve öneriler raporlaştırılacak.

Programın ardından Bakan Tekin, Ataşehir Prof. Faik Somer Spor Lisesi'nde öğrencilerin bayrak törenine katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurulları ve Zümreleri Yönergesi...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurulları ve Zümreleri Yönergesi doğrultusunda ikincisi düzenlenen ‘Ülke Geneli Sınıf/Alan Zümresi Toplantısı’nın açılışına katılarak konuşma yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurulları ve Zümreleri Yönergesi...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı