DOLAR
38,18 -0,44%
EURO
43,51 -0,05%
ALTIN
4.083,38 -0,61%
BITCOIN
3.227.704,52 0,66%

Yunus Emre Enstitüsü, Fas'ta Engelliler için İftar Programı Düzenledi

Yunus Emre Enstitüsü, Rabat'ta engellilere özel bir iftar düzenledi, çeşitli ülkelerin büyükelçileri ve hayırseverler katıldı.

Yayın Tarihi: 22.03.2025 02:59
Güncelleme Tarihi: 22.03.2025 02:59

Yunus Emre Enstitüsü, Fas'ta Engelliler için İftar Programı Düzenledi

Türkiye'nin Rabat Büyükelçiliği himayesinde, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve hayırsever iş adamlarının desteğiyle engelliler için bir iftar programı gerçekleştirildi.

Büyükelçilik konutunda düzenlenen etkinliğe Türkiye'nin Rabat Büyükelçisi Mustafa İlker Kılıç, Azerbaycan'ın Rabat Büyükelçisi Nazım Samadov, Kazakistan'ın Rabat Büyükelçisi Saulekul Sailaukyzy ve 6. Muhammed Ulusal Engelliler Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Said Bakkal'ın yanı sıra Rabat YEE Koordinatörü Reha Ermumcu da katıldı. Etkinliğe, 6. Muhammed Dayanışma Vakfı çatısı altındaki 6. Muhammed Ulusal Engelliler Merkezi'nden yaklaşık 100 engelli birey ve refakatçileri de davet edildi.

Rabat YEE'nin geleneksel hale getirdiği iftar programı, Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başladı. Büyükelçi Kılıç, yaptığı konuşmada, "Derin tarihi ve kültürel bağlara sahip Türk ve Fas halkları arasındaki kardeşlik ve dayanışmanın bir yansıması olan bu iftar programının artık bir geleneğe dönüşmüş olmasından çok büyük bir memnuniyet duyuyoruz." dedi.

Kılıç, 21 Mart tarihinin özel bir anlam taşıdığını belirterek, "Bugün birçok mutlu vesile için bir aradayız. Bugün, Ramazan ayından bir mübarek Cuma günü. Aynı zamanda Nevruz Bayramı. Nevruz, dünya genelinde 30'dan fazla ülkenin, Balkanlardan Asya'ya kadar kutladığı bir bayramdır." ifadelerini kullandı.

Günün aynı zamanda 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü olduğunu hatırlatan Kılıç, toplum olarak down sendromlu bireylere destek olmaya devam edeceklerini vurguladı. Ayrıca, bu bireylerin karşılaştığı zorluklara karşı daha duyarlı bir toplum oluşturmanın herkesin görevi olduğunu dile getirdi.

Büyükelçi Kılıç, engelli bireylere fırsat eşitliği sağlayacak ortamların oluşturulmasının önemine dikkat çekti ve etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmasında aynı zamanda Filistin'deki şiddeti kınayarak, Ramazan ayının barış ve huzur getirmesini diledi.

Rabat YEE Koordinatörü Reha Ermumcu, iftar programının 2017'den bu yana geleneksel olarak yapıldığını hatırlattı. Özel bir günde düzenlenmiş olmasından dolayı memnuniyetini ifade eden Ermumcu, 6. Muhammed Vakfı Engelliler Merkezi'nin yöneticilerine ve hayırsever iş adamlarına teşekkür etti.

İftar programı, Faslı bir müzik grubunun performansı ile devam etti. Büyükelçi Kılıç, programa katılan engelli bireylere, ailelerine ve refakatçilerine hediyeler vererek etkinliği sonlandırdı.