DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.852.619,44 0,04%

Yunanistan'daki Liman İşçileri, İsrail'e Giden Askeri Gemiyi Durdurmak İçin Eylem Düzenleyecek

Pire Limanı'ndaki işçiler, İsrail'e gidecek askeri malzeme yüklü gemiyi durdurmak için 14 Temmuz'da eylem yapacak.

Yayın Tarihi: 09.07.2025 15:58
Güncelleme Tarihi: 09.07.2025 15:58

Yunanistan'daki Liman İşçileri, İsrail'e Giden Askeri Gemiyi Durdurmak İçin Eylem Düzenleyecek

Yunanistan'ın Pire Limanı'nda çalışan işçiler, 14 Temmuz Pazartesi sabahı, İsrail'e gönderilmesi planlanan askeri malzeme yüklü bir gemiyi durdurmak için eylem yapacaklarını duyurdu.

Liman işçileri sendikası ENEDEP'ten yapılan açıklamada, Ever Golden adlı geminin askeri malzemeler taşıdığı ve pazartesi sabahı limandan hareket edeceği belirtildi. Açıklamada, "Gemideki malzemeler, hastaneleri, okulları, çocukları, bebekleri ve kadınları vurmaya devam etmek için kullanılacak. Ellerimizi kana bulamamalıyız." ifadeleri yer aldı.

İşçilerin, geminin hareketini fiilen engellemeyi hedefledikleri vurgulandı. Ayrıca, Pire halkı, öğrenciler, sendikalar ve diğer grupların da eyleme destek vermeye davet edildiği ifade edildi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı