Yüksekova Esendere yolunda düşen kaya parçaları trafikte tehlike yarattı
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Esendere yolu üzerinde meydana gelen olayda, yoğun kar yağışının ardından dağlık bölgelerden kopan büyük kaya ve taş kütleleri karayoluna düştü. Yoldan geçen araç sürücüleri, aniden karşılaştıkları manzara karşısında panik yaşadı.
Olayın gelişimi
Yoğun kar sebebiyle zemin ve kaya kütlelerinde oluşan hareketlenme sonucu, karayolunun ortasına dev kaya parçaları aktı. Olay, trafiğin yoğun olmadığı bir anda gerçekleşmesine karşın, yol üzerindeki araçların güvenliğini doğrudan tehdit etti. Durumu fark eden sürücüler, olası çarpışma veya zincirleme kazaların önüne geçilmesi için hızlı davranmak zorunda kaldı.
Sürücülerin müdahalesi ve bölge halkının önemi
Olay yerindeki duyarlı sürücüler araçlarından inerek, kaya parçalarını el birliğiyle yol kenarına çekti ve geçişi güvenli hale getirdi. Bu müdahale, bölgedeki trafiğin aksamasını önledi ve muhtemel bir facianın gerçekleşmesini engelledi. Bölge halkının ve sürücülerin anlık ve özverili tutumu, olayın etkilerini sınırlayan en önemli faktör oldu.
Yetkililer tarafından yapılacak yol kontrolü ve olası ek emniyet önlemleri, benzer olayların tekrarlanmaması açısından belirleyici olacaktır. Yoğun kar yağışı sonrası özellikle dağlık güzergahlarda sürücülerin temkinli olması gerektiği bir kez daha ortaya çıktı.
HAKKARİ'NİN YÜKSEKOVA İLÇESİNDE KARAYOLUNA DÜŞEN DEV KAYA PARÇALARI, TRAFİKTE SEYİR HALİNDE OLAN SÜRÜCÜLERE ADETA KABUS YAŞATTI. OLASI BİR FACİAYI ÖNLEMEK İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞAN VATANDAŞLAR, YOLU KISA SÜREDE ULAŞIMA AÇTI.