Yüksekova'da yoğun kar yaşamı olumsuz etkiledi
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir haftadır süren yoğun kar yağışı, yerleşim yerlerini ve araçları örtüyle kapladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından etkisini artıran kar ve tipi günlük yaşamı durma noktasına getirdi. İlçe merkezi beyaz örtüyle kaplanırken, park halindeki araçlar ve tek katlı evler kar altında kalarak görünmez hale geldi.
Ulaşım ve günlük yaşamda aksamalar
Sabahın ilk ışıklarıyla işe gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar, karla kaplı yollar nedeniyle araçlarını kullanamadı. Bazı mahalle sakinleri, kar yüksekliğinin kapı eşiklerini aşması üzerine küreklerle tüneller açarak dışarı çıkabildi. Araçları mahsur kalan birçok kişi iş yerlerine yaya olarak gitmek zorunda kaldı. Belediye ve özel idare ekipleri kapalı yolları açmak için iş makineleriyle yoğun mesai harcıyor.
İkram Uçar durumu özetleyerek, "Bir haftadır yoğun bir kar yağışı var. Dünden itibaren etkisini daha da artırdı ve ilçe merkezinde kar kalınlığı yarım metreyi geçti. Yolumuz tamamen kapandığı için şu an tünel kazar gibi yolu açmaya çalışıyoruz" dedi.
Kurumsal müdahale ve halkın çabası
Karayolları ve belediye ekipleri, ana arterler ve köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yetişkinler, evlerin çatılarındaki ve araçların üzerindeki karları temizlemek için yoğun çaba sarf ederken, çocuklar kar topu oynayıp tahta kızaklarla kayarak yağışın getirdiği ortamın keyfini çıkardı.
HAKKARİ’NİN YÜKSEKOVA İLÇESİNDE BİR HAFTADIR ETKİLİ OLAN YOĞUN KAR YAĞIŞI NEDENİYLE YERLEŞİM YERLERİ VE ARAÇLAR KARA GÖMÜLDÜ