Erciyes'te 2636 metrede kahvaltı: teleferikte manzara eşliğinde 35 çeşit

H2650 Cafe ve Restoran, Erciyes Hacılar Kapı'da 2636 metre rakımda misafirlere cam teras veya kapalı teleferikte 35 çeşit serpme kahvaltı sunuyor.

Yayın Tarihi: 02.08.2026 15:16
Güncelleme Tarihi: 02.08.2026 15:24

Erciyes'te 2636 metrede kahvaltı: teleferikte manzara eşliğinde 35 çeşit

Erciyes'te teleferikte kahvaltı deneyimi

İç Anadolu’nun en yüksek dağı olan Erciyesin Hacılar Kapı bölgesinde hizmet veren H2650 Cafe ve Restoran, ziyaretçilerine alışılmışın dışında bir sabah sunuyor. Mekân, misafirlerine hem restoranın cam teraslarında hem de kapalı teleferik kabinlerinde manzara eşliğinde kahvaltı seçeneği sağlıyor.

Hizmetin öne çıkan özellikleri:

İşletme, teleferik içinde sağlanan kahvaltı hizmetini 2636 metre rakımda gerçekleştiriyor. Menüsünde yer alan 35 çeşit serpme kahvaltı; sıcak ve soğuk sunumlar, yöresel tatlar ile geniş bir alternatif sunuyor. Mekân aynı zamanda Hacılar Kapı’da bulunan yapay göl, cam teras ve çevre düzenlemeleriyle ziyaretçilere güneşli günlerde de tercih edilebilecek bir ortam sağlıyor.

İşletme ve misafir yorumu:

İşletme sorumlusu Pakize Yıldırım hizmetleri şu sözlerle özetliyor: "Normalde kış turizminin merkezi olarak bilinen Erciyes’imizde yazın da aynı şekilde hizmet vermekteyiz gelen misafirlerimize. Gurbetçilerimize ve gelen misafirlerimize özellikle teleferikte kahvaltı keyfi sunuyoruz. Müşterilerimize sonsuz hizmet veriyoruz. Erciyes’in eteklerinde, kapalı teleferiğimizde süre sıkıntısı olmamak kaydıyla gelen misafirlerimiz 35 çeşit serpme kahvaltımızla beraber güzel anlar geçiriyor. Erciyes’in manzarasını seyrederek Hacılar Kapı’da doyasıya gün geçiriyor. Biz burada sadece kışın değil yazın da hizmet vermekteyiz. Hacılar Kapı’da yapay gölümüzle, manzaramızla, doğa keyfiyle beraber kahvaltımızı verip restoranımızda kahvemizle çayımızla beraber hizmet vermekteyiz. Bu güzelliğin, bu doğanın keyfini almak için bütün misafirlerimizi Erciyes’e Hacılar Kapı’ya bekliyoruz"

Konya'dan eşiyle gelen ziyaretçi Cihan Ayan ise deneyimini şöyle aktardı: "Buraya eşimle beraber Konya’dan geliyorum. Burada teleferikte kahvaltı hizmeti verildiğini duyduk ve bunu deneyimlemek istedik. Şu an Kayseri’nin en yüksek noktasında harika bir kahvaltı deneyimliyoruz. Kesinlikle herkesin burayı denemesini tavsiye ederim".

Yerel turizm açısından hem kış hem yaz aylarında hizmet veren bu tür deneyim odaklı sunumlar, ziyaretçilere Erciyes manzarası eşliğinde farklı bir sabah yaşatıyor. Mekânın konumu, sunulan çeşitlilik ve teleferik içindeki masa düzeni, bölgeye gelenler için tercih sebepleri arasında öne çıkıyor.

İÇ ANADOLU’NUN EN YÜKSEK DAĞI OLAN ERCİYES’TE HİZMET VEREN H2650 CAFE VE RESTORAN, MİSAFİRLERİNE...

İÇ ANADOLU’NUN EN YÜKSEK DAĞI OLAN ERCİYES’TE HİZMET VEREN H2650 CAFE VE RESTORAN, MİSAFİRLERİNE 2636 METRE RAKIMDA TELEFERİK İÇERİSİNDE MANZARALI KAHVALTI HİZMETİ VERİYOR.

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.