DOLAR
43,03 -0,09%
EURO
50,39 0,02%
ALTIN
6.089,89 -1,76%
BITCOIN
3.997.951,57 -1,78%

Yüksekova'da traktörle yol açılarak hastaya ambulans erişimi sağlandı

Bulgurlu Navdiyan Mahallesi'nde yolu kapanan 65 yaşındaki Hadi Aybar, köylülerin traktörle yolu açmasının ardından ambulansa ulaştırılarak Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yayın Tarihi: 03.01.2026 18:58
Güncelleme Tarihi: 03.01.2026 19:05

Yüksekova'da traktörle yol açılarak hastaya ambulans erişimi sağlandı

Yüksekova'da traktörle yol açılarak hastaya ambulans erişimi sağlandı

Belli aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki bazı yerleşim birimlerinin merkezle bağlantısı kesildi. Kar yağışının yoğun hissedildiği Bulgurlu Navdiyan Mahallesi'nde ikamet eden 65 yaşındaki tansiyon hastası Hadi Aybar, evinde aniden rahatsızlandı.

Saha müdahalesi ve hasta nakli

Yakınlarının durumu bildirmesi üzerine bölgeye sağlık ekipleri sevk edildi; ancak kar kalınlığı ve kapalı yollar nedeniyle ambulans mahalleye giriş yapamadı. Bu duruma karşı mahalle sakinleri, traktör kullanarak kapalı yolu açtı ve Aybar'ı, mahalle dışındaki uygun bir noktada bekleyen ambulansa nakletti.

Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan Aybar, Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanın sağlık durumunun takip edildiği öğrenildi.

Ulaşım çalışmaları ve yerel talep

Mahalle sakinleri, karla mücadelede ulaşımı kesilen kırsal mahallelere öncelik verilmesini talep etti. Bölgede Karayolları 117. Yüksekova Şube Şefliği ekipleri ve belediye ekiplerinin yol açma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

HAKKARİ’NİN YÜKSEKOVA İLÇESİNDE BİR HAFTADIR ETKİLİ OLAN YOĞUN KAR YAĞIŞI ULAŞIMDA AKSAMALARA...

HAKKARİ’NİN YÜKSEKOVA İLÇESİNDE BİR HAFTADIR ETKİLİ OLAN YOĞUN KAR YAĞIŞI ULAŞIMDA AKSAMALARA NEDEN OLURKEN, YOLU KAPANAN MAHALLEDE RAHATSIZLANAN YAŞLI BİR HASTA, KÖYLÜLERİN YARDIMIYLA TRAKTÖRLE SAĞLIK EKİPLERİNE ULAŞTIRILDI.

HAKKARİ’NİN YÜKSEKOVA İLÇESİNDE BİR HAFTADIR ETKİLİ OLAN YOĞUN KAR YAĞIŞI ULAŞIMDA AKSAMALARA...

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.