yüksekova'da ot istiflerinde çıkan yangında 6 bin 500 bağ ot zarar gördü

Yüksekova Vezirli Mahallesi'nde Cengiz Düz'e ait ot istiflerinde çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle büyüyerek yaklaşık 6 bin 500 bağ otun zarar görmesine neden oldu.

Yayın Tarihi: 15.08.2026 19:48
Güncelleme Tarihi: 15.08.2026 20:19

yüksekova'da ot istiflerinde çıkan yangında 6 bin 500 bağ ot zarar gördü

Yüksekova'da ot depolarında yangın hasara yol açtı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Vezirli Mahallesinde, Cengiz Düz'e ait ot istiflerinin bulunduğu alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle alevler kısa sürede yayılarak geniş bir alanı kapladı.

Müdahale çalışmaları:

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Yüksekova Belediyesi itfaiye ekipleri ile jandarma ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlileri yangına müdahale etti. Çevredekilerin de desteğiyle ekipler söndürme ve soğutma çalışmaları yürütüyor.

zararın boyutu ve neden:

Ekiplerin çalışmalarına rağmen alanda ciddi zarar oluştu; yaklaşık 6 bin 500 bağ otın zarar gördüğü bildirildi. Yangının çıkış nedeni henüz açıklanmadı, yetkililer olası nedenleri tespit etmek için çalışma sürdürüyor.

Olayla ilgili soruşturma ve hasar tespit çalışmaları devam ederken, bölgedeki soğutma ve güvenlik önlemlerinin aralıksız sürdüğü belirtildi.

HAKKARİ'NİN YÜKSEKOVA İLÇESİNDE ÇIKAN OT YANGININDA, BİR VATANDAŞA AİT 6 BİN 500 BAĞ OT ZARAR...

HAKKARİ'NİN YÜKSEKOVA İLÇESİNDE ÇIKAN OT YANGININDA, BİR VATANDAŞA AİT 6 BİN 500 BAĞ OT ZARAR GÖRDÜ.

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.