DOLAR
42,69 -0,22%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.894,2 -0,72%
BITCOIN
3.846.207,03 1,59%

Yozgat Valiliği kış tedbirlerini açıkladı: 15 Kasım'da kış lastiği uygulaması başlayacak

Yozgat Valiliği, 15 Kasım'dan itibaren kış lastiği uygulaması ile trafik, asayiş, sağlık ve eğitim kurumlarına yönelik kapsamlı kış tedbirlerini duyurdu.

Yayın Tarihi: 14.11.2025 14:12
Güncelleme Tarihi: 14.11.2025 14:12

Yozgat Valiliği kış tedbirlerini açıkladı: 15 Kasım'da kış lastiği uygulaması başlayacak

Yozgat Valiliği kış tedbirlerini açıkladı

Yozgat Valiliği, hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte illerde alınan kış hazırlıklarına ilişkin düzenlenen toplantı sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Toplantıya emniyet, jandarma, sağlık teşkilatları, AFAD, Milli Eğitim Müdürlüğü, Şoförler Cemiyeti ve diğer kurum yetkilileri katıldı.

Toplantı ve koordinasyon

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, toplantının geniş katılımlı gerçekleştiğini belirterek kurumlar arası koordinasyonun güçlendirildiğini söyledi. Vali Özkan, kararların uygulamaya geçirilmesi ve denetimin sürekli yapılması yönünde talimatlar verildiğini aktardı.

Ulaşım ve yol güvenliği önlemleri

Vali Özkan, 15 Kasım itibarıyla kış lastiği uygulamasına geçileceğini ve ana transit kara yolları ile köy yolları üzerinde ilave tedbirlerin alınıp trafik ve asayiş uygulamalarının gerçekleştirileceğini vurguladı. Trafik güvenliğine ilişkin çağrısında ise sürücüleri kurallara uymaya ve emniyet kemeri takmaya davet etti.

Çatı birikintileri, kaldırım ve okul çevresi tedbirleri

Vali Özkan, kış döneminde özellikle çatılarda oluşan kar birikintileri ve buz sarkıtları ile kaldırımların temizliğinin öncelikli risk alanları olduğunu belirtti. Vatandaşların ve belediye birimlerinin bu konuda duyarlı olması gerektiğini söyleyen Özkan, kaldırım temizliğinin hem öğrencilerin okula güvenli erişimi hem de toplum sağlığı açısından önemine dikkat çekti.

Asayiş, bağımlılıkla mücadele ve eğitim kurumlarına yönelik uygulamalar

Yozgat'ta genel asayişin korunmasında vatandaşların katkısına teşekkür eden Vali Özkan, asayiş ve trafik denetimlerinin sürdürüleceğini ifade etti. Ayrıca bağımlılık ve bağımlılıkla mücadele kapsamında emniyet ve jandarma ile sahada çalışmaların devam ettiğini, okul ve çevresindeki tedbirlerin artırıldığını ve öğrenci yurtlarının da bu kapsamda değerlendirildiğini söyledi.

Vali Özkan sözlerini, destek ve iş birliği çağrısı ile sonlandırarak gelecek yıl için iyi dileklerde bulundu: "İnşallah bol, bereketli, gelecek sene inşallah suların gözelerden, çeşmelerden bolca aktığı bir yıl olması dileğiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum."

YOZGAT VALİLİĞİ, SICAKLIKLARIN DÜŞMESİ VE KIŞ MEVSİMİNİN BAŞLAMASIYLA BİRLİKTE ALINAN BİR DİZİ...

YOZGAT VALİLİĞİ, SICAKLIKLARIN DÜŞMESİ VE KIŞ MEVSİMİNİN BAŞLAMASIYLA BİRLİKTE ALINAN BİR DİZİ ÖNLEMLERİN KAMUOYU İLE PAYLAŞILDIĞI KIŞ TEDBİRLERİ TOPLANTISI DÜZENLEDİ.

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.