Yozgat Sorgun Araplı'da çıkan yangında ev ile eklentileri kullanılamaz hale geldi

Yozgat'ın Sorgun ilçesi Araplı Kasabası'nda elektrik kaynaklı değerlendirilen yangında M.A.'ya ait ev ile bitişiğindeki tandır ve ahır kullanılamaz hale geldi; can kaybı yok.

Yayın Tarihi: 21.05.2026 15:45
Güncelleme Tarihi: 21.05.2026 15:48

Yozgat Sorgun Araplı'da çıkan yangında ev ile eklentileri kullanılamaz hale geldi

Yozgat Sorgun Araplı'da ev, tandır ve ahır yangında kullanılamaz hale geldi

Elektrik aksamından çıktığı değerlendirilen yangın, bitişik eklentilere sıçradı; itfaiye müdahalesiyle kontrol altına alındı

Edinilen bilgiye göre yangın, Sorgun ilçesine bağlı Araplı Kasabası'nda meydana geldi. Yalnız yaşadığı öğrenilen M.A.'nın evinde başlayan yangının, ilk belirlemelere göre elektrik aksamından kaynaklandığı değerlendiriliyor.

Kısa sürede tüm evi saran alevler, evin bitişiğindeki tandır ve ahıra sıçradı. Çevredekilerin ihbarı üzerine Araplı ve Sorgun Belediyeleri itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Müdahale sonucu yangın kontrol altına alınırken, ev, tandır ve ahır kullanılamaz hale geldi.

Olayda can kaybı veya yaralanma yaşanmadı. Yetkililer, yangınla ilgili soruşturma ve incelemenin başlatıldığını bildirdi.

Değerlendirme: Elektrik kaynaklı yangınlar, eski veya bakımı yapılmamış tesisatlarda kısa devre riskiyle hızla büyüyebilir; özellikle bitişik eklentilerde yanıcı malzeme bulunması halinde yangının yayılımı hızlanır. Bu tür olaylar yerel müdahale ekiplerinin hızlı koordinasyonunu ve ilçe belediyelerinin itfaiye kapasitesini ön plana çıkarıyor.

Yetkililer, benzer riskleri azaltmak için elektrik tesisatlarının periyodik kontrollerinin yapılması, erken ihbar mekanizmalarının etkin uygulanması ve kırsal yerleşimlerde yangın güvenliği farkındalığının artırılmasını öneriyor.

SORGUN İLÇESİNDE ÇIKAN YANGINDA EV, TANDIR VE AHIR KULLANILAMAZ HALE GELDİ.

SORGUN İLÇESİNDE ÇIKAN YANGINDA EV, TANDIR VE AHIR KULLANILAMAZ HALE GELDİ.

SORGUN İLÇESİNDE ÇIKAN YANGINDA EV, TANDIR VE AHIR KULLANILAMAZ HALE GELDİ.

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.