YÖK'te roman gençlerin üniversite yolunda kalıcı çözümler gündeme geldi

YÖK'te gerçekleşen görüşmede, Roman gençlerin üniversiteye erişimi, eğitim sürdürme, mezuniyet ve akademide kalıcı yer edinmesi için somut politika talebi iletildi.

Yayın Tarihi: 02.09.2026 12:58
Güncelleme Tarihi: 02.09.2026 12:58

YÖK'te roman gençlerin üniversite yolunda kalıcı çözümler gündeme geldi

Görüşmenin odağı:

Romanlar Konfederasyonu heyeti, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile bir araya gelerek Roman gençlerin yükseköğretime erişimi ve eğitim süreçlerindeki kalıcılığı konularını değerlendirdi. Toplantıda üniversiteye giriş oranlarının ötesine geçilerek, eğitim sürecinin sürdürülebilirliği, mezuniyet oranlarının artırılması ve mezuniyet sonrası nitelikli insan kaynağı içinde yer alma vurgusu yapıldı.

Temel talepler ve öncelikler:

Romanlar Konfederasyonu görüşmede, Roman gençlerin yükseköğretime erişiminin yalnızca giriş istatistikleriyle sınırlı kalmaması gerektiğini belirtti. Heyet, bu alanda ölçülebilir, sürdürülebilir ve somut politikalar geliştirilmesini talep etti. Konfederasyon Gençlik Kolları Başkanı Volkan Ersoy toplantıda, "asıl mesele; Roman gençlerinin üniversiteye ulaşabildiği, eğitimini sürdürebildiği, mezun olabildiği ve akademik hayatta kalıcı şekilde yer alabildiği bir sistem kurabilmektir" sözleriyle beklentiyi özetledi.

Görüşmenin atmosferi ve sonraki adımlar:

Toplantının samimi ve yapıcı bir ortamda gerçekleştiği ifade edildi. Ersoy, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın konuya yönelik yaklaşımı ve çözüm odaklı değerlendirmelerinin memnuniyet verici olduğunu belirtti ve bu buluşmanın bir sürecin başlangıcı olduğuna dikkat çekti.

Roman temsilcileri, bundan sonraki dönemde saha verileri, akademik çalışmalar ve somut politika önerileri üzerinden çalışmaların derinleştirileceğini aktardı. Ersoy, potansiyeli olan gençlere rehberlik edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Roman gençlerinin eğitimde kazandığı her başarı, Türkiye’nin geleceğine yapılan bir yatırımdır" dedi.

Toplantı sonrasında yapılan değerlendirmede, YÖK yönetimine iletilen taleplerin takip edileceği ve gençlerin üniversiteye erişiminden mezuniyete kadar geçen sürecin bütüncül biçimde ele alınmasının öncelik olduğu yinelendi. Katılımcılar, toplantıda sağlanan samimi ev sahipliği için Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖK yönetimine teşekkür etti.

Görüşme, Roman gençlerinin yükseköğretimde kalıcı yer edinmesine yönelik kamu politikalarının şekillendirilmesi noktasında atılmış önemli bir adım olarak değerlendirildi.

ROMAN VATANDAŞLARIN EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ VE YÜKSEKÖĞRETİME ERİŞİMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ...

ROMAN VATANDAŞLARIN EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ VE YÜKSEKÖĞRETİME ERİŞİMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ GAYESİYLE ROMANLAR KONFEDERASYONU TARAFINDAN YÜKSEKÖĞRETİM KURULU (YÖK) BAŞKANI PROF. DR. EROL ÖZVAR ZİYARET EDİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.