Bist 100
10.728,31 0%
DOLAR
32,2 0%
EURO
35,06 0,12%
ALTIN
2.515,79 1,11%

Yılın ilk ders zili çalarken polis ekipleri minikleri korumak için denetime çıktı!

Yılın ikinci eğitim ve öğretim döneminin başlamasının ardından Adana’da polis ekipleri denetime çıktı.

Yayın Tarihi: 05.02.2024 12:05
Güncelleme Tarihi: 05.02.2024 12:05

Yılın ilk ders zili çalarken polis ekipleri minikleri korumak için denetime çıktı!

Adana İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan uygulamada, yarıyıl tatilinin sona ermesinin ardından bugün, ilk ders gününde okul çevreleri denetlendi. Okulların başlamasıyla birlikte öğrencilerin eğitim aldıkları alanda güvenle bulunabilmesi için harekete geçen ekipler, okul çevrelerinde güvenlik önlemlerini artırdı. 

Narkotik Suçlarla Mücadele, Asayiş, Trafik Denetleme, Toplum Destekli Polislik ve Çocuk Şube Müdürlükleri tarafından başlatılan uygulamada, öğrencilerin karşılaşabileceği tehditlere karşı önlemler alındı. Araç sürücülerine ve yolcularına uygulama yapan ekipler, hırsızlık ya da dolandırıcılık gibi suçlara karşı alınabilecek önlemler hakkında bilgilendirme yaptı. Ayrıca bu bilgilendirmelerin yer aldığı broşürler de dağıtıldı. 

2 Şubat 2024 tarihinde kentte göreve başlayan İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan, uygulama noktalarında bizzat denetim yaptı. Daha sonra da Seyit Onbaşı İlkokulunu ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti. Bazı çocukları polis motosikletlerine bindirerek keyifli vakit geçiren Arıkan, kahvehanede muhtarlarla görüşerek güvenlik konusunda çeşitli görüşmeler yaptı.