Yıldırım’da kardeşlik köprüsü
Buluşma ve mesajlar
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 6. Geleneksel El Emekleri Festivali kapsamında Bursa’ya gelen Filistin ekibini Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezinde ağırladı. Toplantıda kardeşlik ve dayanışma mesajları öne çıktı.
Başkan Yılmaz, festival sürecine ilişkin değerlendirmesinde, "Yıldırım’da kadınların hayatın her alanında daha güçlü şekilde yer alması için çaba gösteriyoruz. Bu kapsamda düzenlediğiniz 6. Geleneksel El Emekleri Festivali, yoğun katılımla tamamlandı. Filistin’den gelen girişimci kadınların el emeği ürünleri de festivalimizde sergilendi. Festivalimizin farklı şehirlerden ve ülkelerden girişimci kadınları bir araya getiren güçlü buluşmaya dönüşmesi bizim için büyük bir mutluluk" dedi.
Yılmaz, Filistin halkına verdikleri desteği vurgulayarak, "Filistinli kardeşlerimizi Yıldırım’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kültür ve sanat, milletleri birbirine yakınlaştıran en güçlü değerlerdir. Bu kapsamda Filistin’in zengin kültürel mirasının ve geleneksel el sanatlarının festivalimiz aracılığıyla vatandaşlarla buluşmasının anlamlı olduğunu düşünüyorum. Filistin halkıyla dayanışmamızı ve kardeşlik bağlarımızı güçlendirmeye devam edeceğiz. Filistinli kadınların ürettikleri el emeği ürünlerin festivalimize ayrı bir değer ve zenginlik kattığına inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Festivalin önemi ve sonuçları
Toplantıda, festivalin yalnızca el sanatlarını sergilemekle kalmayıp aynı zamanda farklı coğrafyalardan gelen girişimci kadınların deneyim alışverişine ve kültürel bağların güçlenmesine zemin hazırladığına dikkat çekildi. Filistin ekibi de gösterilen ilgi ve misafirperverlik için Başkan Oktay Yılmaz’a teşekkür etti.
Sonuç olarak, 6. Geleneksel El Emekleri Festivali, Yıldırım’da kültürel paylaşım ve kadın girişimciliğinin desteklenmesi açısından güçlü bir buluşma olarak değerlendirildi ve Filistin ile kurulan dayanışma mesajlarıyla tamamlandı.
BURSA'DA YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI OKTAY YILMAZ, 6. GELENEKSEL EL EMEKLERİ FESTİVALİ KAPSAMINDA BURSA’YA GELEN FİLİSTİN EKİBİNİ AĞIRLADI. YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI OKTAY YILMAZ, 6. GELENEKSEL EL EMEKLERİ FESTİVALİ’NE KATILAN FİLİSTİN EKİBİ İLE BİR ARAYA GELDİ.