Bist 100
10.676,65 1%
DOLAR
32,25 0,14%
EURO
35 0,27%
ALTIN
2.406,76 0,37%

Yılbaşı akşamınızı lezzet katacak sakallı poğaça tarifi duyuruldu! Pastaneden alma derdine son

Yılbaşı akşamınızda her şeyi kendiniz yapmak istiyor, pastaneden bir şey almak istemiyorsanız; müjde! Herkesin bayıla bayıla yediği sakallı poğaça tarifi sizinle... 12 - 14 kişilik sakallı poğaça tarifini 20 dakikada pişirmeniz mümkün. İşte sakallı poğaça tarifinin detayları...

Yayın Tarihi: 27.12.2023 10:48
Güncelleme Tarihi: 27.12.2023 10:48

Yılbaşı akşamınızı lezzet katacak sakallı poğaça tarifi duyuruldu! Pastaneden alma derdine son

Yılbaşı akşamına özel olarak, her şeyi kendiniz hazırlamak istiyorsanız ve akşam sofranız sakallı poğaçalarda süslendisin diyorsanız müjde! Evinizde lezzetli mi lezzetli 50 dakikada hazırlayabileceğiniz 12 - 14 kişilik sakallı poğaça tarifi sizinle! 30 dakikada hazırlayacağınız, 20 dakikada da pişireceğiniz bu lezzetli poğaça tarifini yiyen herkes hayran kalacak. İşte labneli, krem peynirli ve kaşar peynirli sakallı poğaça tarifi...

SAKALLI POĞAÇA TARİFİ MALZEMELERİ

  • 2 su bardağı ölçüsünde ılık süt
  • 1 su bardağı ölçüsünde ılık su
  • 1 su bardağı ölçüsünde sıvı yağ
  • 2 tane yumurta (sarıları üzeri için ayrılacak)
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde tozşeker
  • 2 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
  • 1 paket instant maya 
  • Aldığı kadar un 
  • İçi ve kenarı için labne ya da krem peynir 
  • Süslemek için kaşar peyniri ve maydonoz

SAKALLI POĞAÇA

SAKALLI POĞAÇA TARİFİ YAPILIŞI

  1. Şeker, süt ve mayayı güzelce karıştırın.
  2. 3 - 4 dakika kadar dinlendirmeye bırakın.
  3. Ardından tüm malzemeleri ekleyerek yavaş yavaş un ilavesi yaparak yumuşak hafif ele yapışmayacak bir hamur elde edin.
  4. Üzerlerini örterek yarım saat mayalanma için bırakın.
  5. Sonrasında ise hamurdan bezeler kopartarak güzelce eliniz yardımıyla yuvarlayın.
  6. Hamur pürüzsüz olursa poğaçalar bir o kadar güzel olacaktır.
  7. Yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye sırasıyla dizin ve 10 - 15 dakikada tepsi mayası için bekletin.
  8. Sonrasındaki yumurta sarılarını sürerek 180 derecelik fırında pişirin.
  9. Üzerleri kızarınca fırını kapatın ve soğuması için bir köşeye bırakın.
  10. Soğuyan poğaçalarınızın arasını bıçak yardımıyla kesin ve içerlerine kenarlarına krem peyniri sürün.
  11. Kenar kısmına ise rendelemiş olduğunuz kaşar peynirine ve maydanoza bulayın. İşte sakallı poğaça tarifiniz hazır!