Yetenek taramasında keşfedilen 14 yaşındaki boksör Fatma Belinay Ergin Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor

2 yılda Türkiye şampiyonu olan 14 yaşındaki Fatma Belinay Ergin, Ekim'de İspanya'da düzenlenecek 14 Yaş Altı Avrupa Boks Şampiyonası için günde çift antrenman yapıyor.

Yayın Tarihi: 29.08.2025 11:05
Güncelleme Tarihi: 29.08.2025 11:26

Yetenek taramasında keşfedilen 14 yaşındaki boksör Fatma Belinay Ergin Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor

Fatma Belinay Ergin, Avrupa şampiyonluğu hedefiyle kampını sürdürüyor

Çanakkale'nin Biga ilçesinde boksa başlayan ve yetenek taraması sonucu keşfedilen 14 yaşındaki Fatma Belinay Ergin, kısa sürede elde ettiği başarılarla dikkat çekti. İki yıl önce başladığı kariyerinde ilk katıldığı organizasyonda 4 rakibini mağlup ederek Türkiye şampiyonu olan Ergin, aynı turnuvada "en teknik kadın sporcu" seçildi.

Kariyerin başlangıcı ve Türkiye başarısı

Antrenörü Okan Özkan tarafından "Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı" kapsamında keşfedilen Ergin, 28 Haziran-6 Temmuz tarihlerinde Bayburt'ta düzenlenen 13-14 Yaş Altı Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası'nda ilk kez müsabakaya çıktı. Buradaki performansıyla altın madalya kazanıp milli takıma seçildi.

Fatma Belinay ErginAAnın sorularına şu sözlerle yanıt verdi: "İlk müsabakam olduğu için heyecan vardı. Emeğin karşılığını görmek çok güzel. Önümde önce bir kamp var. Kamptan sonra İspanya'ya gideceğim. İnşallah 14 Yaş Altı Avrupa Boks Şampiyonası'nda İstiklal Marşı'nı okutacağım. Böyle giderse geleceğim çok açık diye düşünüyorum. Bundan sonra dünya şampiyonluğu ve olimpiyatlarda da başarılı olmayı hedefliyorum. Günde çift antrenman yapıyorum. Boks sevdiğim bir spor, geleceğimi, kariyerimi bu yönde yönlendirmek isterim."

Avrupa hedefi ve antrenör değerlendirmesi

Milli sporcu, Ekim ayında İspanya'da düzenlenecek 14 Yaş Altı Avrupa Boks Şampiyonasında madalya hedefiyle hazırlanıyor. Ergin, toplumdaki kız sporculara yönelik önyargıların kırılmasına katkı sağlamayı da amaçladığını belirtiyor.

Antrenörü Okan Özkan, öğrencisinin atletik performans ve koordinasyon açısından yetenekli olduğunu vurguladı. Özkan, "Türkiye şampiyonu olarak İspanya'daki Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. Hedefimiz Avrupa Şampiyonası'nda İstiklal Marşı'mızı okutmak." ifadelerini kullandı.

Çanakkale'nin Biga ilçesinde 2 yıl önce başladığı boks kariyerinde çıktığı ilk organizasyonda 4...

Çanakkale'nin Biga ilçesinde 2 yıl önce başladığı boks kariyerinde çıktığı ilk organizasyonda 4 rakibini de mağlup ederek Türkiye şampiyonu olan 14 yaşındaki Fatma Belinay Ergin, 14 Yaş Altı Avrupa Boks Şampiyonası'na hazırlanıyor. Milli boksör Fatma Belinay Ergin, AA muhabirine, açıklamalarda bulundu.

Çanakkale'nin Biga ilçesinde 2 yıl önce başladığı boks kariyerinde çıktığı ilk organizasyonda 4...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı