Fethiye'de orman yangını devam ediyor
Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Yeşilüzümlü Mahallesi'nde gece saatlerinde başlayan orman yangınına ekiplerin müdahalesi sürüyor. Yangın, rüzgârın etkisiyle kısa sürede büyüdü ve bölgeye yoğun bir çalışma başlatıldı.
Müdahale ve önlemler:
İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı arazözler ile Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri alevlere müdahale ediyor. Ekipler, yangının yerleşim alanlarına sıçramaması için çevresel tedbirler alırken söndürme çalışmalarını koordineli şekilde sürdürüyor.
Yangının nedeni ve yürütülen inceleme:
Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi; yetkililer olayla ilgili inceleme başlattı. Sahadaki öncelik, alevlerin kontrol altına alınması ve bölge halkının güvenliğinin sağlanması olarak bildirildi.
Söndürme çalışmaları ise bölgede görev yapan birimler tarafından aralıksız devam ettiriliyor.
FETHİYE'DE YEŞİLÜZÜMLÜ MAHALLESİNDE ORMAN YANGINI BAŞLADI