Mardin'in Yeşilli ilçesinde bu yıl 17'ncisi düzenlenen "Yeşilli Uluslararası Kültür Sanat ve Kiraz Festivali" başladı. Kaymakamlık ve belediye iş birliğiyle gerçekleştiren festival, 3 gün sürecek.
Açılış töreni, ilçe meydanında gerçekleştirildi. Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden etkinlikte, protokol üyeleri ve davetliler, Filistin ve Türk bayrakları eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.
Yeşilli Gençlik Merkezi'nde düzenlenen programda, mehter takımı gösteri yaptı. Ayrıca, geliri Gazze'ye bağışlanmak üzere yöresel ürünlerin satışının yapıldığı stantlar açıldı. Burada konuşan Kaymakam Mehmet Sadık Kılıç, festivalin coşkusunu hep birlikte yaşadıklarını belirtti. Kılıç, "Bu tür festivallerin ilçemizin tanıtımında çok önemli olduğunu biliyoruz" dedi.
AK Parti Mardin Milletvekili Muhammed Adak ise festivalin hem tarımsal üretim hem de ilçe kültürünün tanıtımına katkı sağladığını ifade etti. Yeşilli Belediye Başkanı Demir, geleneksel hale gelen festivalin bu yıl 17. kez düzenlendiğini söyleyerek, stantlardaki ürünlerin satışından elde edilecek gelirin Gazze için bağışlanacağını aktardı. Demir, "Filistin bir gün bağımsız ve özgür olacak. Üzülmeyecek, hüzünlenmeyeceğiz çünkü zafer inananlarındır. Bu festival, Gazze'yi birinci önceliği olarak alacaktır. Mardin kardeşlik şehri, birliğin, beraberliğin ve hoşgörünün şehri olacak" diye konuştu.
Konuşmaların ardından ilahiyatçı yazar Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, katılımcılarla bir söyleşi gerçekleştirdi.
Mardin'in Yeşilli ilçesinde bu yıl 17'ncisi düzenlenen "Yeşilli Uluslararası Kültür Sanat ve Kiraz Festivali" başladı. Kaymakamlık ile belediye tarafından düzenlenen festivalin açılışı dolayısıyla ilçe meydanında tören yapıldı.
Mardin'in Yeşilli ilçesinde bu yıl 17'ncisi düzenlenen "Yeşilli Uluslararası Kültür Sanat ve Kiraz Festivali" başladı. Kaymakamlık ile belediye tarafından düzenlenen festivalin açılışı dolayısıyla ilçe meydanında tören yapıldı.