Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı Açılışı
Yeşilay Genel Başkanı Mehmet Dinç, Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde düzenlenen 'Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı'nın açılışında konuştu. Dinç, bağımlılıkla mücadele etmenin önemine dikkat çekerek, "Bağımlılıkla alakalı bir insanın elinden tutabilmek, onun bağımlılıktan kurtulmasına yardımcı olabilmek ama çok daha önemlisi o insanın bağımlı olmasına mani olmak çok büyük bir kahramanlıktır," dedi.
Bağımlılığın Yıkıcı Etkileri
Dinç, bağımlılığın birey ve toplum üzerindeki yıkıcı etkilerini vurgulayarak, "Bir insanın bir maddeye ya da davranışa bağımlı hale gelmesi, yaşayabileceği en büyük felaketlerden biridir. Bağımlı olan insan, düşmanını içine yerleştirmiştir. O düşman, bedenine ve ruhuna zarar verir. Beynine, kalbine zarar verir. İlişkilerini, işlerini bozar; her şeyinden vazgeçer," şeklinde konuştu.
Yeşilay'ın Faaliyetleri ve Toplumsal Sorumluluk
Yeşilay'ın Türkiye genelindeki yapılanmasına değinen Dinç, 120 şube ile ülkenin her köşesinde faaliyet gösterdiklerini belirtti. Toplumun her kesiminin bağımlılıkla mücadelede sorumluluk taşıdığına dikkat çeken Dinç, "Nereye gitseniz, sizinle beraber ortak çalışma yapacak bir şubemiz var. Önleme temelli her çalışmayı birlikte planlayabiliriz," dedi.
Geleceğe Umutla Bakıyoruz
Yeşilay olarak insanlara hizmet etmekten onur duyduklarını ifade eden Dinç, "Bugün burada geleceğe dönük memleketin yüzü akı insanlar, çalışma yapacak diye umut ediyoruz. Yaptığınız çalışmalar, hem Yeşilay'ın hem de ülkemizin tarihine geçecek," dedi.
Yeşilay ile Diyanet İşleri Başkanlığının işbirliğinde Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde, "Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı" düzenlendi. Yeşilay Genel Başkanı Mehmet Dinç (fotoğrafta), burada konuşma yaptı.
Yeşilay ile Diyanet İşleri Başkanlığının işbirliğinde Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde, "Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı" düzenlendi. Yeşilay Genel Başkanı Mehmet Dinç (fotoğrafta), burada konuşma yaptı.