DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.851.247,51 -0,14%

Yeşil Vatan Tırı, Sakarya'da 23 Nisan Coşkusunu Paylaştı

Sakarya'da 'Yeşil Vatan Tırı', 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında öğrencilere çevre bilinci aşıladı.

Yayın Tarihi: 23.04.2025 18:45
Güncelleme Tarihi: 23.04.2025 18:45

Yeşil Vatan Tırı, Sakarya'da 23 Nisan Coşkusunu Paylaştı

Sakarya'da Orman Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Yeşil Vatan Tırı', 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklarla bir araya geldi. Türkiye turu kapsamında Sakarya'nın Karasu ilçesine gelen tır, çocukların ormanlar konusundaki farkındalığını artırmayı hedefliyor.

Karasu Halk Pazarı Otoparkı'nda gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilere çeşitli oyunlar sunuldu ve ormanlarla ilgili film gösterimleri yapıldı. Orman Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Salih Çetiner, Karasu Kaymakamı Mehmet Uğur Arslan ve Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, çocuklar ve ailelerine defne ile fıstık çamı fidesi dağıttı.

Etkinlik sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Çetiner, etkinliğe olan ilginin büyük olduğunu ifade ederek, “Cumhurbaşkanımızın 11 Kasım'ı Milli Ağaçlandırma Günü ilan etmesinden bu yana Türkiye genelinde 81 ilde fidanlarımızı toprakla buluşturuyoruz” dedi. Türkiye'nin Avrupa'da en fazla ağaçlandırma yapan ülke olduğunu da belirten Çetiner, orman varlığını artırma oranı açısından Avrupa'da birinci, dünyada ise altıncı olduklarına dikkat çekti.

Sarı ise bu etkinliğin, çevre ve doğa bilincinin artırılması açısından önemli olduğunu belirtti. Çocukların ve gelecek nesillerin hafızalarında yeşil bir dünya bırakma mücadeleleri verdiklerini vurguladı. Programa katılan çocuklardan İrem Nur Kırdemir, Elif Naz Yıldırım ve Ediz Efe Tiryaki, etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu tür etkinliklerin önemine dikkat çektiler.

Sakarya'da Orman Genel Müdürlüğünün "Yeşil Vatan Tırı", 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı...

Sakarya'da Orman Genel Müdürlüğünün "Yeşil Vatan Tırı", 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklarla buluştu.

Sakarya'da Orman Genel Müdürlüğünün "Yeşil Vatan Tırı", 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı...

Sakarya'da Orman Genel Müdürlüğünün "Yeşil Vatan Tırı", 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklarla buluştu.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı