Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Yerlikaya: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve siyasilerimize Fetövari oyun kurmaya çalışılıyor!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında görevinden uzaklaştırılan 3 üst düzey emniyet mensubuyla ilgili sosyal medyada sessizliğini bozdu.

Yayın Tarihi: 15.05.2024 10:58
Güncelleme Tarihi: 15.05.2024 10:58

Yerlikaya: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve siyasilerimize Fetövari oyun kurmaya çalışılıyor!

Dün gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beştepe’ye çağırdığı Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile görüştüğü öğrenilmişti. Görüşmede İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın olmaması dikkat çekerken, bugün sosyal medya hesabından Ayhan Bora Kaplan soruşturmasına yönelik paylaşım yaptı. 

X üzerinden açıklama yapan Yerlikaya, hükümete oyun kurulmak istendiğini iddia etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, hükümete ve siyasilere yönelik yapılanmalara karşı mücadeleye devam edeceklerini kaydeden Yerlikaya, tüm bu yapıların adalete teslim edileceğini ifade etti. Mülkiye Müfettişleri’nin konuya yönelik rapor hazırladığını aktaran Yerlikaya, raporu kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti. İşte Ali Yerlikaya’nın paylaşımı: 

Ayhan bora kaplan

Ayhan Bora Kaplan davası hakkında

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasına yönelik hazıralanan iddianame Ankara 32’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianame kapsamında Kaplan hakkında biri ağırlaştırılmış olmak üzere 2’şer kez müebbet ve 169 yıl 6 ay hapsi istendi. Suç örgütünün kurucusu ve yönetici Ayhan kod adını kullanan Bora Kaplan olarak kaydedilirken, Fethi Koyuncu, Mutlu Ayaş, Yusuf İzzet Savaş, Kanber Keskin ve Serdar Sertçelik’in de diğer yöneticiler olduğu aktarıldı. Başkent Ankara’da Kaplan Grubu olarak da bilinen örgütün kurucusu Ayhan Bora Kaplan’ın 15 yıllık süre içinde Ulus’taki bir telefoncu dükkanından 15 milyon liralık sermayeye sahip zincir şirket kurması iddianamede dikkat çekti. 40 milyon liralık bir Ferrari ile oğlunun sünnet düğününe giden Kaplan’ın ilk şirketinde “menzil” ifadesinin yer aldığı öğrenilirken, 2015 yılından sonra başlayan büyümenin Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarında da görülüyor.