Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,45 -0,15%
EURO
34,83 -0,66%
ALTIN
2.427,5 0,14%

Yerel seçime 3 gün kala İstanbul'da işler fena kızıştı: Özgür Özel, Kurum!a oy isteyen bakanlara tepki gösterdi

31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlere 3 gün kala, gözler İstanbul'dan gelecek sonuçlara çevrildi. AK Parti İstanbul Adayı Murat Kurum'a İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın ardından İçişleri Bakanı Hakan Fidan'ın da destek vermesi, siyasi arenada tartışmalara yol açtı.

Yayın Tarihi: 27.03.2024 18:29
Güncelleme Tarihi: 27.03.2024 18:29

Yerel seçime 3 gün kala İstanbul'da işler fena kızıştı: Özgür Özel, Kurum!a oy isteyen bakanlara tepki gösterdi

31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçime sadece 3 gün kala heyecan dorukta. Özellikle İstanbul'dan gelecek sonuçlar büyük bir merakla bekleniyor. İçişleri Bakanı Fidan'ın AK Parti İstanbul adayı Murat Kurum'a açık destek vermesi ise tartışmalara neden oldu. CHP lideri Özel, bu duruma tepki göstererek seçim güvenliğinden sorumlu bakanın taraf tutmaması gerektiğini belirtti.

chp

Seçim gününe kadar belediye başkan adayları ve siyasi partiler sahada yoğun bir çalışma içerisindeler. Son günlerde bakanların AK Parti adaylarına açık destek vermesi ise dikkatleri üzerine çekiyor.

İçişleri Bakanı Hakan Fidan ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'un Rami Kütüphanesi’nde gerçekleşen Türkiye Gençlik STK’ları Platformu sahur programında bir araya gelmesi dikkat çekti. Fidan'ın Murat Kurum'a yönelik açık destek ifadeleri tepkilere neden oldu. CHP lideri Özgür Özel, İstanbul Esenyurt'ta yaptığı konuşmada bakanların taraf tutmasına ve açık destek vermesine sert tepki gösterdi. Özel, seçim güvenliğinden sorumlu bakanın tarafsız olması gerektiğini ve böyle bir durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı.