Bist 100
10.247,75 0%
DOLAR
32,28 0,04%
EURO
34,9 0,32%
ALTIN
2.384,46 0,13%

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden'ın görüşmesi ertelendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi davetli olarak ABD’ye yapacağı ziyaret ertelendi.

Yayın Tarihi: 27.04.2024 10:43
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 10:43

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden'ın görüşmesi ertelendi!

Bir süredir gündemde olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki görüşmenin planlanmadığını öğrenildi. 

9 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleşmesi beklenen ziyarete ilişkin İsrail’e verilen 26 milyar dolarlık yardım nedeniyle iptal edildiği iddia edilmişti. Bunun üzerine herkes Erdoğan ile Biden’ın görüşüp görüşmeyeceğini merak ederken, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, görüşmenin yapılmayacağını doğruladı. Görüşmenin iptaline ilişkin ise herhangi bir neden belirtilmedi. 

Beyaz Saray Danışmanı açıkladı! 

Alınan bilgilere göre Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, ABD Başkanı Joe Biden ile New York’a gittiği uçakta söz konusu görüşmeyi netleştirdi. Türk basını tarafından duyurulan Beyaz Saray ziyareti sorulan Kirby, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok” yanıtını vererek görüşmenin olmayacağını belirti. 

Ankara planlama yapıyordu! 

Beyaz Saray’dan gelen Biden ile Erdoğan görüşmesinin gerçekleşmeyeceği haberi, Ankara’da şok etkisi yarattı. Görüşmenin yapılmama nedeni açıklanmazken, Ankara Amerika Büyükelçisi dahil herkesin çalışmalara başladığı öğrenilmişti. Hatta öyle ki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kalacağı JW Marriott Otel’den, toplantının nerede yapılacağına kadar ayrıntılar görüşülüyordu. Uzun süredir gündemde olan ABD ziyaretinin gerçekleşmeme sebebinin İsrail’e verilen 26 milyar dolarlık destek olup olmadığı ise bilinmiyor. Görüşme iptalinin hangi ülke tarafından gerçekleştirdiği de yine bilinmeyen detaylar arasında. Ayrıca Ankara kulislerinde ziyaretin iptal edilmediği ve Beyaz Saray’dan böyle bir açıklama yapılması da konuşuluyor. 

Bloomberg tarih bildirdi! 

Öte yandan Bloomberg’de yayımlanan son haberde görüşmenin tarihi verildi! Habere göre Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden 9 Mayıs tarihinde görüşecek.