Yenişehir’de iki meclis üyesi AK Parti'ye katılarak ortak paydada buluştu

Yenişehir Belediye Meclisi'nde bağımsız görev yapan Yalçın Ede ve Abdurrahman İletmiş, AK Parti'ye katıldı; rozetlerini Davut Gürkan taktı.

Yayın Tarihi: 06.10.2026 10:13
Güncelleme Tarihi: 06.10.2026 10:13

Yenişehir’de iki meclis üyesi AK Parti'ye katılarak ortak paydada buluştu

Yenişehir meclisinden iki isim AK Parti saflarında

Yenişehir Belediye Meclisi'nde bağımsız olarak görev yapan Yalçın Ede ve Abdurrahman İletmiş, siyasi karar değişikliğiyle AK Parti'ye katıldı. Katılım için AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nda düzenlenen törende iki meclis üyesine parti rozetleri takıldı.

Rozetleri AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan taktı. Törene AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz, İl Teşkilat Başkanı Kamil Bayramiç, Yerel Yönetimler Başkanı Cem Kürşad Hasanoğlu, Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet İleri, AK Partili meclis üyeleri ve ilçe teşkilatı katıldı.

Başkandan birlik vurgusu:

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, katılımları değerlendirdi ve ‘‘AK Parti ailemize katılan kıymetli meclis üyelerimiz Yalçın Ede ve Abdurrahman İletmiş’e hoş geldiniz diyorum. Bizim ortak paydamız Yenişehir. Şehrimize daha fazla eser kazandırmak, hemşehrilerimizin beklentilerine cevap vermek ve Yenişehir’imizi geleceğe hazırlamak için kadromuzu ve birlikteliğimizi güçlendirerek yolumuza devam ediyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Başkan Özel ayrıca, ‘‘İl Başkanımız Sayın Davut Gürkan’ın rozetlerini taktığı yeni yol arkadaşlarımızla beraber, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Yenişehir’imize hizmet etmek için omuz omuza çalışacağız. Katılımlarının partimize ve Yenişehir’imize hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.

İl başkanından hizmet mesajı:

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan da katılımların partinin yerel kadro yapısını güçlendireceğini belirtti: ‘‘Bizim bir hizmet kervanımız var. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde milletimize hizmet etme gayretimiz var. 25 yıldır derdimiz milletimize hizmet etmek. Sizlerin teveccühüyle hizmet gücümüz daha da artıyor. Bu birlikteliğe güç katan kıymetli meclis üyelerimize teşekkür ediyor, Yalçın Ede ve Abdurrahman İletmiş’e ‘AK Parti ailemize hoş geldiniz’ diyorum.’

Yerel yönetim temsilcilerinin parti saflarına katılması, Yenişehir'deki siyasi yapılanma ve hizmet odaklı çalışmalar açısından önem taşıyor. Tören, yerel aktörlerin birlikte hareket etme tercihinin somut bir adımı olarak yorumlandı ve parti yetkilileri yeni üyelerle birlikte çalışmaya hazır olduklarını vurguladı.

YENİŞEHİR BELEDİYES MECLİSİ’NDE BAĞIMSIZ OLARAK GÖREVLERİNİ SÜRDÜREN YALÇIN EDE VE ABDURRAHMAN...

YENİŞEHİR BELEDİYES MECLİSİ’NDE BAĞIMSIZ OLARAK GÖREVLERİNİ SÜRDÜREN YALÇIN EDE VE ABDURRAHMAN İLETMİŞ, AK PARTİ’YE KATILDI. AK PARTİ BURSA İL BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN TÖRENDE EDE VE İLETMİŞ’İN ROZETLERİNİ AK PARTİ BURSA İL BAŞKANI DAVUT GÜRKAN TAKTI.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.