Yenidoğan Çetesi Davası Başlıyor: 47 Sanık yargılanacak

Yenidoğan çetesi iddianamesi kabul edildi, ilk duruşma 18 Kasım'da yapılacak. Sanıklar ağır ceza ile yargılanacak.

Yayın Tarihi: 28.10.2024 16:44
Güncelleme Tarihi: 28.10.2024 16:44

Yenidoğan Çetesi Davası Başlıyor: 47 Sanık yargılanacak

Yenidoğan Çetesi İddianamesi Mahkeme Tarafından Kabul Edildi

Mahkeme, Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi, 22'si tutuklu 47 sanığın yer aldığı davanın ilk duruşmasını 18 Kasım tarihinde gerçekleştirecek.

İddianame Detayları

İstanbul'da, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarının önceden anlaştığı özel hastanelere bebek acil hastalarını sevk ederek, ölümlerine yol açmak ve haksız kazanç sağlamak suçlamalarıyla 47 kişi hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından oluşturulan toplam 1399 sayfalık iddianameye göre, ölen 10 bebek "maktul" olarak belirtiliyor, 5 kişi ise "müşteki" olarak tanımlanıyor. Ayrıca, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İstanbul İl Müdürlüğü de "suçtan zarar gören" taraf arasında yer alıyor.

Suçlamalar ve Cezalar

İddianamede, sanıklar Fırat Sarı ve İlker Gönen için toplamda 177 yıl 6 aydan 582 yıl 9 aya kadar hapis cezası talep ediliyor. Bunlar arasında "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi", "nitelikli dolandırıcılık" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçları yer alıyor.

Sanık Gıyasettin Mert Özdemir hakkında ise 180 yıldan 589 yıl 9 aya kadar hapis cezası isteniyor. Diğer sanıklar için benzer şekilde hapis cezaları öngörülüyor.

Hastanelere Yönelik İşlemler

İddianamede ayrıca, hastanelerin ve bağlı olduğu şirketlerin "mali menfaat" sağlandığı gerekçesiyle kapatılması ile malvarlıklarına el koyma talebinde bulunuluyor. Soruşturma sonucunda İstanbul'da 9 hastane ve Tekirdağ Çorlu'da 1 hastanenin ruhsatı iptal edilmiştir.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı