Duruşmanın genel çerçevesi:
İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen yeniden yargılamada, hakkında daha önce 102 yıl 4 ay hapis ve 753 bin 880 lira adli para cezası verilen tutuklu sanık Seçil Erzan savunma yaptı. Erzan hakkında, kurduğu fona Fatih Terim gibi isimlerin dahil olduğunu söyleyerek aralarında tanınmış futbolcuların da bulunduğu 30'dan fazla kişiyi milyonlarca lira dolandırdığı iddiası yer alıyor.
İstinaf kararı ve sürecin bozulması:
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 22. Ceza Dairesi, ilk derece mahkemesinin hüküm kurarken birleşen dosyalara ilişkin bilgileri kararda göstermediğini ve bu durumun denetimi güçleştirdiğini belirterek kararı bozmuştu. Daire, istinaf başvurularını yerinde bularak yargılama sürecinde bazı usul kurallarının uygulanmadığını vurgulamış, dosya yeniden yargılama yapılmak üzere mahkemeye gönderilmişti.
Seçil Erzan'ın savunması:
Duruşmada söz alan Erzan, tekraren yargılandığı için umutlu olduğunu belirtti ve adil yargılanmadığını savundu. Üç buçuk yıl boyunca söylediklerinin dikkate alınmadığını, aleyhine kararlar verildiğini ve sadece katılanların beyanlarının mutlak doğru kabul edildiğini ileri sürdü. Ayrıca savcılıkta verdiği beyanlarla diğer ifadeleri arasında çelişki gösterildiğini, bu nedenle yalnızca savcılık beyanlarının esas alındığını söyledi.
Sanık, o sabah izinli olduğunu, telefonunu kapattığını ve Çorlu'ya gittiğini anlattı. O dönemde kendisini kötü hissettiğini, bankaya gittiğinde başına gelenleri iki gün boyunca anlattığını, annesinin gözü önünde darp edilip senetler vermek zorunda kaldığını iddia etti. Erzan, banka yetkililerinin yönlendirdiği bir avukat vasıtasıyla savcıya başvurduğunu ve ifadesini o koşullarda verdiğini söyledi.
Erzan, fon iddialarını reddederek baskı ve korku altında hareket ettiğini, 'ben fon demedim, banka ile görüşmeler yaptım' dediğini belirtti. Ünlü futbolcularla ilgili suçlamalara karşı çıkarak 'Arda Turan’ın 1 kuruş alacağı varsa bana bin yıl ceza verin' ifadelerini kullandı. Ayrıca bir sistem kurup yüksek faiz vaadiyle organize ettiğine dair somut bir davranışının olmadığını, ödeme güçlüğü yaşadığını, her şeyini sattığını ve ödeyemediğini anlattı.
Duruşma, savunmaların tamamlanmasının ardından öğle arasına verildi; yargılamanın devam etmesi bekleniyor.
"Fatih Terim Fonu" davasında Seçil Erzan yeniden hakim karşısında