Yeni Yol'lu Karatutlu: Kahramanmaraş'ta sağlık ve su altyapısında eksiklikler
Yeni Yol Partisi Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında kentte sağlık hizmetlerine erişim ve su sorunları bulunduğunu belirtti.
Sağlık hizmetlerine erişimde yaşanan sıkıntılar
Karatutlu, 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından Kahramanmaraş'ta sağlık hizmetine erişimde sorunlar yaşandığını söyledi. Depremden sonra geçen 2,5 yılda poliklinik hizmetlerine ulaşmada vatandaşların zorluk çektiğini kaydetti.
Milletvekili sağlık hizmetlerinin yüzde 90'ı ayaktan tedavi olduğuna dikkat çekti ve yataklı tedavi kurumlarına öncelik verilmesini eleştirdi. Karatutlu, basit muayene olanaklarının yeterince sağlanamadığını vurguladı. 2,5 yılda yanık tedavi merkezinin açılamadığını ve vatandaşların komşu şehirlerde yanık tedavi hizmeti aradığını belirtti.
Karatutlu, Kahramanmaraş'taki sağlık personeli atamalarını yetersiz buldu ve en temel sağlık hizmetinin Kahramanmaraş tarafından alınamadığını ifade etti.
Su ve altyapı sorunları
Karatutlu, kentte içme, sulama ve kullanma suyuna erişimde sorunlar yaşandığını bildirdi. Deprem sonrası yapılan çalışmaların üst yapı odaklı olduğunu, altyapının yapılmadığını belirtti.
Milletvekili borularda kaçak olduğunu söyleyerek, Kahramanmaraş'ın su sorununa acil önlem alınması gerektiğini vurguladı.