Yeni stoklarla nefes alan göl: Sera Gölü'ne 40 bin sazan bırakıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Amasya Yedikır'da yetiştirilen 40 bin pullu sazan yavrusu, içsu stoklarını güçlendirmek amacıyla Sera Gölü'ne bırakıldı.

Yayın Tarihi: 24.09.2026 08:59
Güncelleme Tarihi: 24.09.2026 08:59

Yeni stoklarla nefes alan göl: Sera Gölü'ne 40 bin sazan bırakıldı

Çalışmanın ayrıntıları:

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen balıklandırma çalışmaları kapsamında, Trabzon’un Akçaabat ilçesindeki Sera Gölüne 40 bin pullu sazan yavrusu bırakıldı. Proje, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirildi.

Yavru sazanlar, Amasya Yedikır Su Ürünleri Üretim ve Araştırma İstasyonunda yetiştirildikten sonra İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla göle salındı. Söz konusu lokasyon daha önce balıklandırma planları arasında belirlenmişti.

Amaçlar ve beklenen etkiler:

Çalışmanın başlıca hedefi göldeki balık popülasyonunu artırmak ve içsu kaynaklarının verimli, sürdürülebilir kullanımına katkı sağlamaktır. Proje aynı zamanda amatör balıkçılığı desteklemeyi ve su ürünleri kaynaklarının gelecek yıllarda korunmasını amaçlıyor.

Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan, uygulamanın yalnızca balık sayısını artırmaya yönelik olmadığını; sucul ekosistemlerin korunması açısından da önem taşıdığını vurguladı. Kaplan, içsu balık faunasının zaman içinde çeşitli etkenlerle değişebildiğine dikkat çekti.

Kaplan ayrıca, Trabzon’da balık stoklarının korunması için denetim ve kontrol çalışmalarının sürdürüldüğünü, balıklandırma uygulamalarının bu yöntemlerle birlikte yürütüldüğünü belirtti. Mevcut su kaynaklarının korunarak gelecek nesillere aktarılmasının temel bir sorumluluk olduğuna işaret etti.

Yetkililer, salım sonrası stok izleme ve ekosistem sağlığının takibine devam edileceğini; böylece uygulamanın hem biyolojik hem de rekreasyonel açıdan beklenen faydayı sağlayıp sağlamadığının değerlendirileceğini bildirdi.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN BALIKLANDIRMA ÇALIŞMALARI ÇERÇEVESİNDE  TRABZON’DAKİ...

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN BALIKLANDIRMA ÇALIŞMALARI ÇERÇEVESİNDE TRABZON’DAKİ SERA GÖLÜ’NE 40 BİN YAVRU SAZAN BIRAKILDI.

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.