Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Yeni emekli maaşı ne zaman açıklanacak? İşte Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanacağı saat

Emekli ve memur maaş zamlarının şekilleneceği tarih merak araştırılıyor. Peki TÜİK Aralık ayı enflasyon açıklaması ne zaman saat kaçta olacak?

Yayın Tarihi: 02.01.2024 16:15
Güncelleme Tarihi: 02.01.2024 16:15

Yeni emekli maaşı ne zaman açıklanacak? İşte Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanacağı  saat

Aralık ayı enflasyon artışı açıklaması sonrasında emekli ve memura yapılacak olan 6 aylık enflasyon rakamları ortaya çıkacak. 6 aylık enflasyon rakamı açıklaması sonrasında ise emekliye refah payı ekleneceği tahmin edilirken, memura da enflasyon artı toplu sözleşme zammı eklenerek hesaplar yapılacak. Aralık ayından bu yana gerek emekli, gerek çalışan, gerekse de memur maaşlarına yapılacak olan zam oranını merakla takip ediyor. Bilindiği üzere bu zamlar enflasyon rakamları üzerinden hesaplanıyor. Enflasyona ek olarak memur ve emekliye ayrı zam oranları ekleneceği bilinirken, emekli maaş zammı ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı 17 milyon emekli tarafından bekleniyor. 

Aralık ayına ilişkin enflasyon beklentisi hesapları gün gün yapılmaya devam ediyor. Ekonomistlerin katılımı ile yapılan hesaplamalarda 6 aylık enflasyon tahminleri yapılmış bulunuyor. Aralık ayı enflasyon rakamlarını ortaya çıkması sonrasında 6 aylık enflasyon farkı toplamından milyonlarca memur ve memur emeklisi ile birlikte, 4A ve 4B kapsamındaki emeklilerin maaşları netleşecek. 

ggr

ENFLASYON VERİLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

 2023 yılının son enflasyon oranı Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3 Ocak Çarşamba günü saat 10.00 itibarıyla açıklanacak. Yapılan açıklama sonrasında 6 aylık enflasyon verileri toplamı zam oranı belirleyecek. 

ARALIK ENFLASYON ORANI NE OLACAK?

Ekonomistlerin katılımıyla hesaplanan Aralık ayı enflasyon beklentisi ortalama yüzde 3,19 civarında olacağı belirlenirken bu kapsamda yıllık enflasyon beklentisinin de %65,19 olarak açıklanması ihtimali üzerinde duruluyor

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Emekli maaşlarına yapılacak olan zam oranı yarın saat 10.00 itibarıyla açıklanacak olan enflasyon verileri sonrasında netleşmeye başlayacak. Açıklama sonrasında emekli maaşı zammı için hesaplamalar ortaya çıkacak iken, emeklinin enflasyona ek olarak refah payı zammı alacağı tahmin ediliyor. Uzman hesaplamalarına göre ise bu oranın yüzde 10 ila 12 arasında değişkenlik göstereceği tahmin ediliyor.