Yeni ehliyetli sürücü plakasız motosikletle alkollü yakalanınca 71 bin lira ceza aldı

Eskişehir Tepebaşı'nda plakasız ve alkollü yakalanan yeni ehliyetli sürücü E.C.'ye farklı maddelerden toplam 71 bin TL idari para cezası verildi.

Yayın Tarihi: 07.08.2026 09:37
Güncelleme Tarihi: 07.08.2026 10:00

Yeni ehliyetli sürücü plakasız motosikletle alkollü yakalanınca 71 bin lira ceza aldı

Yeni ehliyetli sürücü plakasız motosikletle alkollü yakalanınca 71 bin lira ceza aldı

Eskişehir'de yapılan trafik denetimlerinde, üzerine plaka takılı olmayan bir motosikletle seyir halinde olduğu tespit edilen sürücü E.C. hakkında idari işlem başlatıldı. Olay, Tepebaşı ilçesi Hoşnudiye Mahallesi Mustafa Kemal Atatürk Caddesi'nde öğleden sonra gerçekleştirilen kontroller sırasında yaşandı.

Denetimin ayrıntıları:

Denetim ekibi tarafından durdurulan motosikletin yeni alındığı bildirildi ve üzerinde plaka bulunmadığı belirlendi. Yapılan alkol ölçümünde sürücünün yasal sınırın üzerinde alkollü olduğu saptandı. Polis ekipleri, tespitler doğrultusunda tutanak düzenledi ve idari süreç başlattı.

Cezai işlem ve sonuçları:

Yapılan işlemde, farklı maddelerden toplam 71 bin TL idari para cezası uygulandı ve sürücünün sürücü belgesine el konuldu. İşlem sırasında açıklama yapan E.C., "Ehliyetimi yeni almıştım. Ne kadar ceza yazdıklarına şimdi bakacağız. Alkol de çıktı, yeni kullanmamıştım. Bu beşinci oldu" ifadelerini kullandı. Olayla ilgili tutanaklar ve uygulanan cezai yaptırımlar yetkili mercilere bildirildi.

MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜNE 71 BİN TL CEZA KESİLDİ.

MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜNE 71 BİN TL CEZA KESİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.