DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.851.247,51 -0,14%

Yemen'den Atılan Füze Nedeniyle İsrail'de Havalimanı Uçuşları Durdu

Yemen'deki Husiler tarafından atılan füze nedeniyle İsrail'in Ben Gurion Havalimanı'nda uçuşlar geçici olarak durduruldu.

Yayın Tarihi: 28.05.2025 19:13
Güncelleme Tarihi: 28.05.2025 19:13

Yemen'den Atılan Füze Nedeniyle İsrail'de Havalimanı Uçuşları Durdu

İsrail medyası, Yemen'de İran destekli Husilerin, İsrail'in dünyaya açılan kapısı niteliğindeki Ben Gurion Havalimanı'nı hedef alması nedeniyle uçuşların geçici olarak durdurulduğunu bildirdi.

İsrail'in Kanal 12 televizyonuna göre, Yemen'den atılan bir füzenin ardından sirenlerin çalması üzerine Tel Aviv yakınlarındaki Ben Gurion Uluslararası Havalimanı'nda tüm iniş ve kalkışlar durduruldu. Güvenlik önlemleri kapsamında uygulamaya konulan bu adım, Husilerin İsrail'e yönelik saldırı açıklamasının hemen ardından geldi.

Sirenlerin çalmasının ardından yolcular sığınaklara yönlendirilirken, hava trafiğinde aksama yaşanmaktadır. Yemen'deki Husiler, İsrail’in Ben Gurion Havalimanı ile başkenti Tel Aviv ve Hayfa kentinde iki ayrı noktayı füzelerle hedef aldıklarını açıklamıştı.

Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri, "Yemen Silahlı Kuvvetleri (Husiler), Zülfikar balistik füzesiyle Lod Havalimanı'na (Ben Gurion) nitelikli bir füze operasyonu gerçekleştirdi." şeklinde bir açıklamada bulundu.

İsrail ordusu, son 24 saat içinde Yemen'den gelen iki balistik füze saldırısının engellendiğini iddia ederken, protokol gereği saldırı uyarı sirenlerinin çaldığını belirtti. Husiler, İsrail'in devam eden saldırılarına karşı Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı'nın güvenli olmadığını ifade ederek havayolu şirketlerine bu bölgeyi kullanmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Ayrıca, Husiler 20 Mayıs'ta İsrail'in Akdeniz'deki Hayfa Limanı'nı "ablukaya alacaklarını" açıkladı. 4 Mayıs'ta Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nın balistik füzeyle vurulmasından bu yana uluslararası hava yolu şirketleri, İsrail'e uçuşlarını askıya almaya devam ediyor.

ABD, mart ayından itibaren Yemen'de Husilere yönelik saldırılara başladığını duyurmuştu. Umman Dışişleri Bakanı Bedir el-Busaidi, 6 Mayıs'ta ABD ile Husiler arasında Kızıldeniz ile Babu'l Mendeb Boğazı'nda saldırılara son verilmesi konusunda bir ateşkes sağlandığını açıkladı.

İsrail ordusuna ait savaş uçakları, Yemen'in başkenti Sana'da yer alan havalimanına hava saldırısı...

İsrail ordusuna ait savaş uçakları, Yemen'in başkenti Sana'da yer alan havalimanına hava saldırısı düzenledi. Yemen Hava Yolları, İsrail hava saldırısında bir uçağın hedef alınmasının ardından Sana Uluslararası Havalimanı'ndan yapılan tüm uçuşların durdurulduğunu duyurdu.

İsrail ordusuna ait savaş uçakları, Yemen'in başkenti Sana'da yer alan havalimanına hava saldırısı...

İsrail ordusuna ait savaş uçakları, Yemen'in başkenti Sana'da yer alan havalimanına hava saldırısı düzenledi. Yemen Hava Yolları, İsrail hava saldırısında bir uçağın hedef alınmasının ardından Sana Uluslararası Havalimanı'ndan yapılan tüm uçuşların durdurulduğunu duyurdu.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı