Edirne'deki Sınır Kapılarında Ek Güvenlik Önlemleri
Edirne Valisi Yunus Sezer, gurbetçi sezonunun başlaması öncesinde özellikle Kapıkule Sınır Kapısı başta olmak üzere tüm sınır kapılarında hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.
Vali Sezer, Kapıkule Gümrük Kapısı'nda düzenlediği basın toplantısında, mülki idare amirleri, gümrük müdürleri, emniyet ve jandarma birimleriyle birlikte değerlendirme toplantısı yaptıklarını söyledi.
Yoğunluk Beklentisi
Kurban Bayramı tatili ve gurbetçi sezonu nedeniyle sınır kapılarındaki yoğunluğun artacağını belirten Sezer, "Gurbetçilerimizin huzurlu ve konforlu bir şekilde ülkelerine giriş ve çıkışlarını sağlamak için tüm birimlerimizle koordineli çalışıyoruz. Her türlü ilave tedbiri aldık," dedi.
Pazarkule ve Hamzabeyli Kapılarında Alınan Önlemler
Bulgaristan'ın Schengen vize rejimine geçmesi dolayısıyla Yunanistan üzerinden Türkiye’ye gelecek gurbetçilerin sayısında artış beklediklerini ifade eden Sezer, bu durumun Pazarkule Sınır Kapısı'nda yoğunluk oluşturacağını belirtti.
Geçtiğimiz yıl Hamzabeyli Sınır Kapısı'nın çıkışlarda yoğun kullanıldığını aktaran Sezer, bu yıl hem Hamzabeyli hem de İpsala Sınır Kapısı'na yeni gişe ve personel takviyesi yapıldığını açıkladı.
Hizmet İyileştirmeleri
Pazarkule Sınır Kapısı'nda beklenen yoğunluk için ilave tedbirler alındığını vurgulayan Sezer, bayram döneminde bu kapıda beklemelerin azaltılması amacıyla mobil lavabo, tuvalet ve ikram araçları hazırlatıldığını söyledi. Ayrıca, Bulgaristan ve Yunanistan gümrük yetkilileriyle görüşmeler yaparak bekleme sürelerini azaltmayı hedeflediklerini aktardı.
Gümrük kapılarında anlık yoğunluk takibinin web aracılığıyla yapılabileceğini belirten Sezer, gurbetçilerin hangi kapının daha az yoğun olduğunu görüntüleyebileceğini ifade etti.
Gümrük kapılarında toplam 1098 gümrük personeli görev yapacak ve 1 Temmuz itibarıyla 139 yeni personelin de görevlendirilmesi planlanıyor. Ek olarak, emniyet kadrosuna da ilave personel takviyesi yapılacağı belirtildi.
Son olarak, Avrupa'ya yaşayan emekli Türklerin anavatana gelişlerinin başladığını hatırlatan Sezer, sılayırahim yapacak tüm gurbetçilere hayırlı yolculuklar diledi.
Gurbetçi gelişleri öncesi Edirne'deki sınır kapılarında ilave önlemler alındı. Edirne Valisi Yunus Sezer (sol 2), Kapıkule Gümrük Kapısı'nda gazetecilere açıklamada bulundu.
Gurbetçi gelişleri öncesi Edirne'deki sınır kapılarında ilave önlemler alındı. Edirne Valisi Yunus Sezer (sol 2), Kapıkule Gümrük Kapısı'nda gazetecilere açıklamada bulundu.