ABD'nin Yemen'deki Saldırısı
Yemen'deki İran destekli Husiler, ABD savaş uçaklarının Hudeyde kentine düzenlediği saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 kişinin yaralandığını açıkladı.
Husilere ait El-Mesira televizyon kanalının haberine göre, ABD, Yemen'in kuzeyindeki Sada, kuzeybatısındaki Hacce ve doğusundaki Hudeyde kentlerine hava saldırıları düzenledi.
Hudeyde kentinde, ABD'nin su idaresi bina hedef alması sonucu 3 işçi öldü, 3 işçi de yaralandı. ABD savaş uçakları, Sada'ya 2, Hacce kentine ise 3 saldırı gerçekleştirdi.
Gelişmeler ve Açıklamalar
Husiler, 7 Mart'ta yaptıkları bir açıklamada, İsrail'e Gazze'ye yardımların girişine izin vermesi için 4 gün süre tanıdıklarını, aksi takdirde İsrail'e karşı deniz operasyonlarını yeniden başlatacaklarını duyurdu. ABD Başkanı Donald Trump ise Truth Social platformundan 15 Mart'ta yaptığı açıklamada, orduya Yemen'deki Husilere karşı büyük bir saldırı başlatma talimatı verdiğini bildirdi.
Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi, ABD'ye ait uçak ve savaş gemilerinin Husilerin hedefi olacağını belirterek, saldırılarını sürdürdüğü sürece deniz seferlerindeki engellemelerin Washington'ı da kapsayacağını ifade etti.
Husiler, ABD ile İngiltere'nin aralarında başkent Sana'nın da bulunduğu bazı kentlere düzenlediği hava saldırılarında 79 kişinin yaşamını yitirdiğini, 107 kişinin yaralandığını bildirmişti.